Infecția cu candida. Ce este candida și ce cauzează apariția acestei infecții?

Ați experimentat vreodată vreuna dintre aceste probleme de sănătate?

  • Epuizare
  • Pofte de dulciuri
  • Respiratie urat mirositoare
  • Acoperire albă pe limbă
  • Ceață cerebrală
  • Dezechilibru hormonal
  • Dureri articulare
  • Pierderea dorinței sexuale
  • Probleme cronice de sinusuri și alergii
  • Probleme digestive (gaze și balonare)
  • Sistem imunitar slab

Dacă da, acestea sunt doar câteva dintre semnele că este posibil să aveți o infecție fungică cunoscută sub numele de candida. În acest articol, veți învăța alte simptome ale candidei, împreună cu ce cauzează candida și dieta pentru a trata în mod natural candida.

Ce este Candida?

Candida poate fi o problemă foarte serioasă. Recent, o specie de candida „superbug” cunoscută sub numele de Candida auris a apărut ca o amenințare periculoasă pentru sănătate în mai multe țări și în multe instituții de îngrijire a sănătății din SUA. S-a dovedit rezistentă la mai multe medicamente, ducând la boli grave.

Candida albicans este cel mai frecvent tip de infecție cu drojdie întâlnită în gură, tractul intestinal și vagin (candidoză vaginală / genitală) și poate afecta pielea și alte membrane mucoase. Dacă sistemul imunitar funcționează optim, acest tip de infecție cu drojdie este rareori gravă. Cu toate acestea, dacă sistemul imunitar nu funcționează corect, infecția cu candida poate migra către alte zone ale corpului, inclusiv sângele și membranele din jurul inimii sau creierului, provocând simptome grave ale candidei. Aceasta este denumită candidoză invazivă.

Candida este o ciupercă care ajută la absorbția și digestia nutrienților atunci când se află în niveluri adecvate în organism. Atunci când supraproduce, pot apărea simptome tipice candidei. În tractul digestiv, dacă este lăsat necontrolat, acesta descompune pereții căptușelii intestinale și pătrunde în fluxul sanguin. Acest lucru eliberează toxine ale produselor secundare și alte toxine din sistemul dvs., provocând sindromul intestinal cu scurgeri.

Când echilibrul natural al pH-ului corpului dvs. este supărat, drojdiile de candida pot crește fără control, creând o problemă sistemică și simptome neplăcute ale candidei. Bacteriile sănătoase și un sistem imunitar care funcționează corect sunt esențiale atunci când luptăm împotriva acestei infecții încăpățânate.

Ce cauzează infecțiile cu Candida?

Există multe cauze posibile ale candidei, inclusiv o dietă bogată în zahăr, carbohidrați rafinați și alcool care ajută la hrănirea candidei. În plus, am descris mai jos alte  cauze potențiale.

1. Antibiotice cu spectru larg

Uneori, antibioticele sunt necesare pentru a combate o infecție încăpățânată pentru a ucide bacteriile din sistemul dumneavoastră. Problema cu antibioticele și utilizarea excesivă a acestora (de multe ori creează rezistență la antibiotice) este că acestea nu ucid doar bacteriile rele; șle ucid și pe cele bune.

Bacteriile bune din sistemul dvs. sunt responsabile pentru digestie și menținerea candidei sub control. După un tratament cu antibiotice, acestea pot face din corpul dumneavoastră un teren de reproducere literal pentru candida.

2. Pastile contraceptive

Spre deosebire de antibiotice, pilulele contraceptive în sine nu provoacă în mod direct o infecție cu drojdie sau sindromul de creștere excesivă a candidei. Cu toate acestea, atunci când o femeie consumă o dietă bogată în zaharuri rafinate și a urmat un tratament cu antibiotice, pilulele contraceptive îi pot afecta în mod negativ corpul, ducând la o infecție cu candida.

3. Corticosteroizi orali

Persoanele care își tratează astmul cu inhalanți corticosteroizi prezintă un risc crescut de a dezvolta candida în gură, ducând la o creștere sistemică a candidei. Este imperativ ca indivizii care utilizează inhalatoare de corticosteroizi pentru astm să urmeze instrucțiunile pentru evacuația gurii după fiecare utilizare. Dacă se detectează candidoză orală, aceasta poate fi tratată cu gargară de ulei de cocos și o picătură sau două de ulei esențial de cuișoare.

4. Tratamente pentru cancer

Potrivit Departamentului de Cercetare Clinică din Laboratoarele de Cercetare Merck, candidozele pot deveni invazive la pacienții cu cancer și pot prezenta o complicație gravă. În acest studiu, o treime din pacienții tratați pentru cancer au avut candidoză invazivă. Chimioterapia și radiațiile pot funcționa atât pentru distrugerea celulelor canceroase, cât și a tumorilor; cu toate acestea, ele distrug și bacteriile sănătoase care combat în mod natural candida.

5. Diabetul

La un diabet de tip 1 sau de tip 2, nivelurile de zahăr în gură și alte membrane mucoase sunt în mod tradițional mai mari decât la un individ fără diabet. Deoarece candida este un tip de drojdie, iar zahărul hrănește drojdia, este de înțeles că cei cu diabet zaharat prezintă un risc mai mare de a dezvolta sindromul de creștere excesivă a candidei.

6. Sistem imunitar slăbit

Orice persoană cu un sistem imunitar slăbit are mai multe șanse să dezvolte candida. Această populație include sugari, copii mici, vârstnici, cei diagnosticați cu HIV / SIDA și alte afecțiuni inflamatorii și autoimune.

Recent Posts

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

26 de minute ago

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Cea mai norocoasă zi din an vine cu bogăție și noroc

Atenție, azi e „Ziua Miracolelor!” Conform astrologiei, sâmbătă, 18 mai 2024, ar putea fi cea…

56 de minute ago

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

12 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

13 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

13 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

14 ore ago

Citeste si: