Categories: Ştiri sănătate

Informația care aruncă totul în aer: Vaccinul le scade puterea sportivilor? RO Vaccinare: „Nu sunt studii care să susțină această bazaconie”

Dezinformare despre vaccinul anti-COVID. A apărut o dezinformare că performanțele jucătorilor de fotbal sunt influențate de Vaccinarea împotriva COVID-19. Pe pagina oficială a Platformei naționale de informare au fost anunțate din nou măsurile adoptate de autoritățile române împotriva noului coronavirus.

Informația care aruncă totul în aer: Vaccinul le scade puterea sportivilor? RO Vaccinare: „Nu sunt studii care să susțină această bazaconie”

Dovada sportivă: 4 echipe din Premier League sunt în optimile Champions League, unde România, din păcate, nu are nicio echipă.

Așa cum vă prezentam și în 21 decembrie 2021, 77% dintre jucătorii din Premier League erau vaccinați cu schemă completă împotriva COVID-19, iar 84% erau vaccinați cu prima doză. Din aceeași ligă, două echipe erau vaccinate 100% cu schemă completă.

De menționat faptul că două echipe, Manchester City și Liverpool, au câștigat prima manșă a optimilor Champions League cu 5-0, respectiv 2-0.

Din punct de vedere medical și științific, nu sunt studii care să susțină o bazaconie precum cea promovată recent pe conturile de Facebook din România. Vaccinarea împotriva COVID-19 nu influențează performanțele jucătorilor de fotbal. În schimb, sunt suficiente studii care demonstrează că trecerea prin infecția cu SARS CoV-2 lasă sechele pe termen lung (Long COVID), iar acestea pot influența performanțele sportivilor.

Concluzia este simplă: să rămânem sănătoși, să ne bucurăm de fotbal, uitându-ne la cei care au încredere în știință și în medicină”, transmite RO Vaccinare.

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

22 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

52 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică