Categories: Ştiri sănătate

Infuzia care ameliorează depresia. Readuce starea de bine

Infuzie naturală.  Vremea rece agravează depresia, anxietatea și frica. Pe lângă medicamente, există plante care s-au dovedit de mult timp eficiente în a scăpa de starea proastă și a restabili o bună dispoziție.

Infuziile naturale, remedii ideale pentru prevenirea și combaterea diferitelor tipuri de boli

Aceste băuturi sunt de obicei preparate cu ierburi sau plante medicinale. În ciuda progresului constant al științei, ele sunt o alternativă excelentă de vindecare.

Din cele mai vechi timpuri, ființele umane au consumat infuzii naturale. Prepararea lor este cu adevărat simplă, pentru aceasta este necesar doar să aveți o anumită cantitate de apă și planta sau planta medicinală preferată. Este indicat să le faci și să le consumi fără zahăr sau îndulcitori artificiali.

„Ceaiul este o băutură care a jucat de mii de ani un rol important în viața socială și culturală a oamenilor din întreaga lume. Inca de la stramosii nostri, plantele au fost folosite sub forma de infuzii pentru tratarea diferitelor afectiuni sau ca metoda de relaxare. În prezent, continuă să fie cea mai consumată băutură din lume după apă, pentru că este sănătoasă, naturală, răcoritoare și are arome și mirosuri rafinate”, spune despre valeriană un expert de la Centrul de Cercetare pentru Alimentație și Dezvoltare Mexic.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

În plus, diverse studii au asociat consumul obișnuit de ceai și infuzii de plante cu proprietăți antioxidante, antiinflamatorii, antidiabetice, antimutagene și anticancerigene , care sunt atribuite, în principal, conținutului lor de compuși fitochimici precum polifenoli, terpene, cumarine și alcaloizi, printre altele.

De menționat este faptul că trebuie respectat consumul de plante medicinale sau ierburi, un exces al acestora putând provoca unele efecte negative asupra organismului. Prin urmare, ideal ar fi să consumi orice ceai sau infuzie o dată pe zi.

Atunci când aceste remedii sunt ingerate în cantități adecvate și fără zahăr sau îndulcitori artificiali, beneficiile lor pentru organism sunt cu adevărat puternice. De exemplu, există o anumită infuzie naturală care are capacitatea de a combate depresia și de a promova sănătatea mintală. Este infuzia de valeriana.

Infuzia de valeriana este o băutură obținută din plantele de valeriană. Pentru a prepara infuzia, se folosește rădăcina și rizomii acestei plante, care conțin substanțe active cu proprietăți sedative și calmante.

Pentru a prepara infuzia de valeriana, se adaugă 1-2 lingurițe de rădăcină de valeriană uscată într-o cană de apă fierbinte. Se lasă planta să stea în apă timp de aproximativ 10-15 minute, apoi se strecoară și se consumă infuzia caldă.

Infuzia de valeriana este recomandată pentru a reduce anxietatea, stresul, insomniile și alte probleme de somn. De asemenea, poate fi folosită pentru a calma nervozitatea și pentru a induce o stare de relaxare.

Este important să se respecte doza recomandată și să nu se depășească cantitatea de valeriană consumată, deoarece poate provoca efecte secundare cum ar fi somnolența excesivă, greața sau senzația de amețeală.

Este de asemenea indicat să se evite consumul de alcool sau administrarea altor medicamente sedative împreună cu infuzia de valeriană, deoarece poate potența efectele acestora.

Ca orice produs natural, infuzia de valeriana trebuie utilizată cu precauție și se recomandă consultarea unui specialist înainte de a o utiliza, mai ales în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor cu afecțiuni medicale sau care iau deja alte medicamente.

 

Recent Posts

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

38 de secunde ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

30 de minute ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

o oră ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

2 ore ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

2 ore ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

2 ore ago

Citeste si: