Categories: Ştiri sănătate

Întâi a fost: Nu hrăni CANCERUL. Acum ne spune: Să trăim PUR și SIMPLU!

De dragul copilului tău, nu fi rigid

Pe 2 iunie 2018, între orele 10:00 – 18:30, Cristela Georgescu lansează în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din București cartea “Diversificarea, pur și simplu” cu prefața de Dr. Sorina Soescu în cadrul unei conferinţe de nutritiţie holistică.

Cartea “Diversificarea, pur și simplu” propune o perspectivă imputernicitoare și plină de respect față de bebeluși și de alimentația lor, ținând cont de trăirile mamelor. Cuprinde atât informație științifică despre diversificarea alimentației copiilor, cât și informații izvorâte din experiența personală și profesională a autoarei, respectând principiile PUR și SIMPLU.

Pentru cei care doresc să facă schimbări în alimentație de bună voie sau pentru cei constrânși de provocările vieții, dar și pentru cadrele medicale care doresc să facă nutriția pur vegetariană parte din practica lor clinică, lucrarea oferă ghidaje și pune la dispoziție material bibliografic de specialitate.

Printre invitații speciali se număra Prof. Dr. Pavel Chirilă, actrița Maia Morgenstern, designerul Ana Wagner și Dr. ing. Știința Alimentelor și Nutriție Umană Irina Dobre.

„’Diversificare, pur și simplu’ este un frumos strigăt al firescului Creației, căci pentru cei care își bizuie existența pe relația cu Creatorul, firescul este miracol și miracolul este firesc. Cristela încearcă să aducă minunata alcătuire a ființei umane în sinergia homeostazică cu propria ei existență. Aici pe acest tărâm, conflictele dispar și creșterea armonioasă este posibilă.” spune Prof. Dr. Pavel Chirilă.

„Diversificarea alimentației bebelușului este ceea ce îi spune chiar numele: un ghid, nu o lege, un îndrumar împuternicitor, nu un șablon alimentar impus din exterior sub imperiul fricii de carențe sau de eșec. Prea des diversificarea este abordată reducționist, rigid și complicat. Astfel, ea ajunge să submineze încrederea mamei în propriile-i capacități și mijloace de a crește un copil sănătos – încredere izvorâtă din iubire – și să o înlocuiască cu nevoia de a controla cantitățile exacte și tipurile de nutrienți/alimente – nevoie izvorâtă din frică. Rezultatele sunt pe măsură. Pentru sănătatea mamei și a copilului, diversificarea trebuie abordată cu blândețe, în ritmul personal al fiecărui copil, în deplină armonie cu biologia lui individuală și cu ceea ce este simplu, pur, natural.

Nu doresc să conving sau să convertesc, nici să creez o nouă doctrină, nici să propun o nouă dietă precisă de diversificare cu un nou set de reguli și cu rețete exacte, ci din contră, doresc să ne eliberăm împreună de toate cele care ne-au îngrădit libertatea interioară”, declară autoarea.

„O creație care declanșează emoții este o operă de artă. În acest sens, cartea ‚Diversificarea, pur și simplu’ a Cristelei este o capodoperă. Este o operă de artă făcută cu focalizare și hotărâre, cu o energie tip laser, combinație de știință și artă, care fascinează de la primele pagini (pentru că energia scriitoarei se percepe direct, dincolo de cuvinte). Sunt specialist în Sănătate Publică și Management și apreciez o lucrare bine documentată, atunci când o întâlnesc. Pot spune că rar mi-a fost dat, în experiența mea cu multe cărți științifice, să găsesc una atât de bine argumentată,  susținută cu referințe, dar în același timp plăcută la parcurs și care invită la meditație.”, comentează Dr. Sorina Soescu.

Cristela Georgescu este consultant specializat în sănătate holistică și nutriție integrativă. Este autorul colecției de cărți de sănătate pentru familie “Simplu” și autorul programelor educative de prevenție și de menținere a sănătății “Vitamina L – Hrană dincolo de hrană” și „Sănătate prin propria putere”. Împreună cu Dr. Pavel Chirilă și Dr. Mădălina Popescu, Cristela Georgescu a semnat volumul “Nu hrăni cancerul!”. Scrie pe www.cristelageorgescu.ro și vorbește de la inimă la inimă în conferințele sale despre valoarea unei vieți trăite simplu, conștient, cu grație și recunoștință. Este căsătorita și are doi copii.

Recent Posts

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

26 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică