Interzis să consume ulei de măsline! Agravează aceste boli

Interzis să consume ulei de măsline! Uleiul de măsline este aproape nelipsit din alimentația multora dintre noi. Deși conține o cantitate importantă de grăsimi, aceasta poate oferi beneficii surprinzătoare pentru sănătate. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă pentru că prezintă și anumite riscuri pentru unele persoane.

Ai probleme cu ficatul, pietre la fiere sau suferi de alte boli, nutritionistului Elena Solomatina nu recomandă consumul de ulei de măsline.

Aceste persoane nu trebuie să o consume ulei de măsline

„Nu este recomandat celor care au probleme cu ficatul sau sufera de calculi biliari. Consumul lui poate duce la exacerbarea acestor boli. Uleiul este un produs coleretic. Iar daca sunt probleme cu căile biliare, atunci în acest caz poate fi periculos”, explică expertul.

Sursa foto: arhiva Doctorușl Zilei

Produsul trebuie consumat cu prudență de pacienții cu hipertensiune arterială, deoarece consumat în exces, poate scădea tensiunea arterială.

„Acest produs conține aproape 900 de kilocalorii. Prin urmare, cei care au probleme cu excesul de greutate nu trebuie să-l consume în cantități mari”, continuă nutriționistul.

De asemenea, nu este recomandat să folosiți acest ulei vegetal dacă sunteți alergic la măsline, mai explică expertul. Nutriționistul adaugă că unele uleiuri vegetale aparțin categoriei grăsimilor rele. Consumul lor poate duce la boli legate de vârstă. În special, vorbim despre uleiul de floarea soarelui, palmier, soia și porumb. O creștere a ponderii lor în dietă este asociată cu dezvoltarea unor boli precum ateroscleroza, diabetul și hipertensiunea arterială.

În ceea ce privește uleiul de măsline, acesta are și o grămadă de proprietati benefice care nu trebuie trecute cu vederea. Un produs de calitate este pur și simplu un depozit de componente utile pe care corpul uman le absoarbe aproape 100%. Constă în 73% grăsimi mononesaturate, care sunt bune pentru organism, protejează inima și vasele de sânge.

Majoritatea acestor grăsimi sunt acidul oleic (omega-9), precum și acizii omega-6 și omega-3, care sunt foarte importanți pentru sănătate. Antioxidanții și vitamina E susțin absorbția vitaminelor K și A. Ca urmare a acestui lanț, organismul este întinerit, starea pielii, părului și unghiilor se îmbunătățește.În plus, uleiul conține fenoli, polifenoli, squalen, steroli și vit. E, A, D, K. Produsul de calitate este bogat în vitamina E, grăsimi mononesaturate și componente secundare importante care reduc oxidarea lipidelor. Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți (de exemplu, polifenoli), acest ulei vegetal reduce „colesterolul rău”.

Face vasele de sânge mai elastice și ajută la întărirea lor. Utilizarea lui zilnică este o bună prevenire a bolilor cardiovasculare. Produsul are un efect benefic asupra stomacului, invaluindu-l, ajutand la reducerea poftei de mancare si accelerarea metabolismului. Poate actiona ca un laxativ usor.In plus, are efect de vindecare, sustine vindecarea ulcerelor si reduce simptomele gastritei.

 

Recent Posts

Cele mai bune ceaiuri care vă pot ajuta să pierdeți în greutate, potrivit unui dietetician

Cele mai bune ceaiuri de slăbit. Un dietetician a dezvăluit care sunt cele mai eficiente…

17 minute ago

Gelul inovator care ar putea opri efectele nocive ale alcoolului. Cum funcționează și ce conține

Gelul inovator. Cercetătorii au dezvoltat un gel proteic care neutralizează alcoolul înainte de a intra…

47 de minute ago

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Modalitatea corectă de reutilizare și depozitare a uleiului

Încălzirea repetată a uleiului de prăjit poate crește riscul de cancer. Îndemnând la o precauție…

o oră ago

ACESTE diete sunt cele mai bune pentru reducerea riscului de boli și cancer

Diete pentru reducerea riscului de boli și cancer. S-a dovedit că dietele vegane și vegetariene…

2 ore ago

Top 5 zodii cu cel mai mare IQ. Abilitățile unice ale fiecătui semn zodiacal

Top zodii cu cel mai mare IQ. Fiecare semn zodiacal în parte este caracterizat de…

2 ore ago

Acești români ar putea ieși la pensie mai devreme și după 1 Septembrie 2024. Legea ar urma să fie schimbată

Cu toate că Guvernul garantează că veniturile se vor majora de la 1 septembrie 2024,…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra