Categories: Expertul zilei

Ioana Constantin, PMP: „Sunt o rușine națională. Au cheltuit o vară cu luptele lor politice pe bani și influență, iar acum în spitale medicii luptă cu iadul”

Ioana Constantin, PMP: „Acești politicieni mărunți de la București au cheltuit o vară cu luptele lor politice mărunte pe bani și influență, iar acum în spitale medicii luptă cu iadul”.

Dacian Cioloş, premierul desemnat al României, și-a depus luni, la Parlament, programul de guvernare şi lista Cabinetului. Duminică, Biroul Naţional al USR şi, ulterior, Comitetul Politic al partidului au aprobat lista membrilor Guvernului, propuşi de Dacian Cioloş, şi programul de guvernare.

Ioana Constantin, PMP: „Propunerea Ioanei Mihăilă pe lista miniștrilor lui Dacian Cioloș este o sfidare la adresa românilor și personalului medical”

Ioana Constantin, vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), este de părere că propunerea Ioanei Mihăilă pe lista miniștrilor lui Dacian Cioloș, este o greșeală impardonabilă, „o sfidare la adresa românilor și personalului medical”.

„Propunerea Ioanei Mihăilă pe lista miniștrilor lui Dacian Cioloș este o sfidare la adresa românilor și personalului medical. Pur și simplu, să te afli în situația în care azi în spitalele noastre se face medicină de dezastru pentru că nu a fost pregătit valul 4 corespunzător și să propui tot ministrul care a gestionat dezastruos pregătirea spitalelor, este revoltător.

Vorbim despre ministrul care a ratat fondurile europene pentru programul de testare, despre ministrul care nu a reușit să pregătească nici Secțiile ATI și nici personal medical pentru Secțiile ATI, despre ministrul care abia când a plecat s-a plâns de piedicile care i s-au pus, nu când era în funcție. România, sanitar, nu mai are timp de experimente și improvizații.

De altfel, cu foarte mici excepții, cum e cazul lui Ionuț Moșteanu, Cristina Prună, Nicu Fălcoi sau Dragoș Pâslaru, cabinetul propus de Dacian Cioloș nu pare adecvat crizelor prin care România trece azi.

Va pica în Parlament. Problema rămâne: România are nevoie de un guvern cu puteri depline, stabil, susținut de o majoritate stabilă pe termen lung. România nu mai are timp de improvizații”, a transmis Ioana Constantin pe contul său de Facebook.

„Acești politicieni mărunți sunt o rușine națională. Au cheltuit o vară cu luptele lor politice mărunte pe bani și influență, iar acum în spitale medicii luptă cu iadul”

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat săptămâna trecută că 20 de medici şi asistenţi medicali din Republica Moldova vor veni să ajute personalul medical la spitalul modular de la Leţcani. Ioana Constantin a aplaudat ajutorul medicilor din  Moldova.

Însă, în același timp, a reamintit că „medicina de dezastru” care se practică acum în spitalele românești se datorează politicienilor aflați la putere, care nu au luat măsurile necesare pentru a preveni o astfel de criză.

„R. Moldova trimite o echipă formată din 22 medici şi asistenţi la Spitalul din Lețcani, medici care vor interveni în misiunea de ajutor umanitar în cadrul spitalului modular.

E una dintre știrile emoționante ale acestor zile, când criza sanitară a atins un punct critic. De altfel, România ar trebui să ceara sprijin de la statele europene pentru medici pregătiți pe secții ATI. Spitalele din București sunt în cel mai critic punct – medicii au fost pe punctul să pună 2 bolnavi într-un pat la “Marius Nasta”, în întreaga țară nu mai sunt locuri la ATI, iar România a cerut sprijin NATO și avem activat Mecanismul European de Protecție Civilă – Italia, Ungaria, Germania, Polonia, Franța și Olanda ne sprijină deja cu medicamente și tratarea pacienților.

Între timp, acești politicieni mărunți de la București sunt o Rușine națională. Au cheltuit o vară cu luptele lor politice mărunte pe bani și influență, iar acum în spitale medicii luptă cu iadul”, a concluzionat vicepreședintele PMP.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

20 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

50 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică