Îți simți urechile înfundate? Uite care este cel mai sigur mod de a îndepărta depunerile de ceară

Îți simți urechile înfundate? Uite care este cel mai sigur mod de a îndepărta depunerile de ceară

Urechea înfundată înseamnă disconfort. Acumularea excesivă de ceară poate provoca chiar și o problemă de auz. Probabil că ai citit că folosireabețișoarelor de curățat urechile nu sunt o modalitate sigură de a îndepărta ceara acumulată în urechi.

Iată câteva sfaturi despre cum să vă curățați urechile fără a provoca durere, ce nu trebuie să faceți și când trebuie să vă adresați medicului.

De ce este important să vă curățați urechile?

Un pic de ceară de urechi este perfect normal și este bine să existe în „canalele” urechii. Cu toate acestea, dacă se acumulează și începe să provoace simptome, cum ar fi pierderea auzului sau amețeli, este important să o curățați. Uneori, ceara poate dezvolta chiar și o infecție.

Cât de des ar trebui să-mi curăț urechile?

Nu ar trebui să vă curățați urechile prea des. Făcând acest lucru vă puteți irita canalul auditiv sau chiar duce la un impact mai mare dacă este făcut incorect. Potrivit experților, este posibil ca oamenii să nu fie niciodată nevoiți să își curețe urechile decât dacă dezvoltă probleme. În schimb, urechile tale se curăță singure.


Dacă nu vă confruntați cu acumulări, spălați-vă doar partea exterioară a urechilor, ștergându-le cu un prosop umed. Spălarea urechii exterioare ar trebui să elimine orice ceară care a ieșit singură din canalul auditiv.

Dacă aveți simptome de acumulare de ceară, puteți lua în considerare utilizarea unui kit OTC pentru a elimina ceara din urechi. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj și nu uitați să contactați un medic pentru îndrumări suplimentare.

Un medic vă poate spune, de asemenea, dacă ar trebui să vă curățați urechile în mod profesionist sau dacă ar trebui să o faceți singur. Unele persoane, cum ar fi cele cu timpanul perforat, nu ar trebui să își curețe urechile acasă folosind kituri OTC sau alte metode casnice.

Cum și de ce se creează ceara?

Ceara de urechi este un mod de autocurățare pe care îl produce corpul nostru, care colectează murdăria și bacteriile. De obicei, ceara iese din urechi în mod natural prin mestecare și alte mișcări ale maxilarului.

Mulți oameni nu au nevoie niciodată să își curețe urechile. Uneori, însă, ceara se poate acumula și vă poate afecta auzul. Atunci când ceara ajunge la acest nivel, se numește „impactare”.

Dacă aveți un impact, puteți avea simptome precum:

  • Durere în urechea afectată
  • Zgomote în ureche
  • Deficiență de auz
  • Miros intens
  • Amețeli și tuse

Este posibil să aveți mai multe șanse să dezvoltați mai multă ceară dacă folosiți aparate auditive sau dopuri pentru urechi.

Persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități de dezvoltare prezintă, de asemenea, un risc mai mare. Forma canalului auditiv poate face ca îndepărtarea naturală a cerumenului să fie mai dificilă.

Cele mai bune modalități de a vă curăța urechile

Cel mai sigur mod de a îndepărta depunerile de ceară din urechi este să consultați un medic. La consultație, medicul specialist poate folosi instrumente speciale pentru a o curăța în siguranță.

Dacă alegeți să încercați să îndepărtați ceara acasă, uite care sunt cele mai sigure metode pe care le puteți încerca acasă:

  • Pânză umedă – Tampoanele pot împinge ceara mai adânc în canalul auditiv.
  • Folosiți tampoane de bumbac doar pe partea exterioară a urechii sau, mai bine, încercați să ștergeți zona cu o cârpă caldă și umedă.
  • Picături de curățare a urechii fără prescripție medicală. Multe farmacii vând picături pentru urechi fără prescripție medicală (OTC) care înmoaie ceara. Aceste picături sunt, de obicei, o soluție. Ele pot conține: ulei mineral ulei pentru copii glicerină peroxid de hidrogen peroxid de apă sărată Puneți numărul prescris de picături în ureche, așteptați un anumit timp, apoi scurgeți sau clătiți urechea. Urmați întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj. Contactați un medic dacă simptomele continuă după tratament.
  • Puteți alege, de asemenea, să vă „irigați” urechile cu ajutorul unei seringi. În această procedură, veți spăla ușor canalul urechii folosind apă sau soluție salină. Această metodă este adesea mai eficientă dacă folosiți mai întâi un anumit tip de ceară emolientă cu 15 până la 30 de minute înainte de a începe procedura, potrivit pronews.gr.

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

8 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

8 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

9 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

9 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

10 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

10 ore ago

Citeste si: