Categories: Știrile zilei

ITIA pune pe jar lumea tenisului, la doar trei săptămâni după procesul Simonei Halep! Suspendare pentru dopaj!

Din cuprinsul articolului

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a anunțat o nouă suspendare pentru dopaj, la doar trei săptămâni după procesul Simonei Halep de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a confirmat pe 27 februrarie că jucătorul american de tenis Casey Kania a fost suspendat  pentru doi ani ca urmare a încălcării Programului Anti-Doping pentru Tenis (TADP).

Kania a picat testul anti-doping, la fel ca și Simona Halep, în cadrul unui concurs din SUA. În organismul româncei s-a găsit roxadustat, substanță din clasa celebrei EPO, la US Open 2022.

Comunicatul oficial al ITIA

„La 10 august 2023, la un turneu ATP Challenger de la Cary, Statele Unite ale Americii, Kania, în vârstă de 21 de ani, a furnizat o probă de urină în timpul competiției, care conținea canabis (Carboxy-THC). Canabisul este un canabinoid interzis în competiții în conformitate cu secțiunea S8 din lista de interdicții a WADA.

Sursă foto: ERIC ROTH / University of North Carolina

Canabisul este un canabinoid interzis în competiție conform secțiunii S8 a Listei interzise WADA. Kania, care a atins un clasament mondial de dublu de 1317 în august 2023, nu deținea o scutire de utilizare terapeutică (TUE) valabilă pentru substanță. La 7 noiembrie 2023, în urma analizei de laborator a probei B, care a confirmat prezența canabisului, Kania a fost acuzată de săvârșirea unei încălcări a regulilor anti-doping (ADRV) în temeiul articolelor 2.1 și/sau 2.2 din TADP. ITIA a acceptat că Kania nu a încălcat în mod intenționat prevederile TADP, dar jucătorul nu a putut demonstra că nu a purtat nicio vină sau neglijență pentru încălcarea regulamentului.

Prin urmare, a fost impusă o perioadă de ineligibilitate de doi ani (mai degrabă decât o sancțiune de patru ani pentru o încălcare intenționată), așa cum se prevede în articolul 10.2.2 TADP. Ca atare, perioada de doi ani de ineligibilitate a lui Kania începe la 2 februarie 2024, data la care a fost emisă decizia, și se încheie la 1 februarie 2026. Rezultatele jucătorului, punctele și premiile în bani obținute la Cary Challenger și în evenimentele ulterioare sunt de asemenea anulate. În conformitate cu articolul 10.14 TADP, în perioada de ineligibilitate, jucătorului i se interzice să joace, să antreneze sau să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de membrii ITIA (ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Federația Franceză de Tenis, Wimbledon și USTA)”, se arată în comunicatul ITIA, publicat pe site-ul oficial.

Recent Posts

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

25 de minute ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

55 de minute ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

o oră ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

o oră ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

2 ore ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

2 ore ago

Citeste si: