Categories: Ştiri sănătate

IUB Ballerine- primul sterilet sferic fără hormoni. Dr. Diana Mihai: „Riscul de perforație și de deplasare a steriletului este mult mai mic”

IUB Ballerine- primul sterilet sferic fără hormoni. Dr. Diana Mihai: „Riscul de perforație și de deplasare a steriletului este mult mai mic”

Dacă te gândești de ceva timp la o metodă de contracepție de tip sterilet și ești în dubiu privind plusurile și minusurile, află că specialiștii au creat primul sterilet sferic care nu conține hormoni.

IUB Ballerine s-a născut din dorința de a face mai confortabilă și mai sigură această experiență. Steriletul pe bază de cupru, precum IUB Ballerine, este considerat a fi ideal, comparativ cu cel hormonal, deoarece nu cauzează îngrășare, nu afectează libidoul sau metabolismul osos și nici nu influențează ovulația. De asemenea, este o alternativă eficace pentru sterilizarea permanentă, care poate fi, astfel, evitată.

IUB Ballerine- primul sterilet sferic fără hormoni. Dr. Diana Mihai: „Poate fi utilizat atât de femeile care au născut, cât și de cele care nu sunt însărcinate și își doresc acest lucru în viitor”

Datorită formei sale sferice se adaptează formei uterului tău și reduce semnificativ riscul de rănire sau iritare a endometrului. Forma sa unică elimină riscul de malpoziție, având cel mai subțire tub de inserție și asigurând o procedură de inserție fără durere.

Fiind un sterilet fără hormoni, IUB Ballerine poate fi utilizat inclusiv de către femei care iau diverse tratamente medicamentoase.

De asemenea, nu are efect asupra greutății corporale și este o opțiune potrivită chiar și pentru femeile care nu pot utiliza contraceptive pe bază de estrogen, respectiv cele care se confruntă cu migrene, diabet etc. Este varianta cea mai potrivită pentru femeile care preferă o metodă contraceptivă non-hormonală sau pentru cele care, din motive medicale, nu pot opta pentru o variantă pe bază de hormoni.

„Ballerine vine cu o mulțime de avantaje. Riscul de perforație și de deplasare a steriletului este mult mai mic. În plus, acest sterilet poate fi utilizat atât de femeile care au născut, cât și de cele care nu sunt însărcinate și își doresc acest lucru în viitor.

Însă, nu uitați că înainte de a insera orice dispozitiv intrauterin este esențial să recoltați analize ginecologice pentru a exclude infecții ca Ureaplasma, Mychoplasma, Chlamydia, prezența acestora putând duce în timp la infertilitate.

Pe lângă faptul că inserția este nedureroasă având cel mai subțire tub de inserție, femeile trebuie să mai știe și că extragerea lui este foarte simplă și lipsită de orice disconfort. Este un produs care vine, într-adevăr, în sprijinul femeilor”, a declarat dr. Diana Mihai, medic ginecolog, în cadrul conferinței dedicată Zilei mondiale a contracepției, eveniment cu sprijinul Dux MD Pharma Solutions.

 

Eficient și sigur pe termen lung

Odată ce IUB Ballerine este introdus în uter, acesta eliberează continuu cantități mici de cupru pentru controlul sarcinii, iar eficiența de 99% durează până la 5 ani. Dacă este introdus corect, dispozitivul nu va fi simțit deloc în timpul actului sexual. Steriletul are formă de sferă, spre deosebire de celelalte dispozitive de forma literei „T” și este extrem de confortabil.

Chiar dacă nu ai fost însărcinată până acum, acest sterilet ți se potrivește. Nu afectează în niciun fel o viitoare sarcină deoarece fertilitatea este reinstaurată imediat după înlăturare.

Dintre toate steriletele de pe piață, IUB Ballerine are cel mai mic diametru (15 mm), iar datorită dimensiunilor și formei 3D, se adaptează formei tridimensionale a cavității uterine.

Important de menționat este că IUB Ballerine este potrivit pentru toate vârstele, inclusiv pentru femeile care nu au născut, iar fertilitatea este reinstaurată imediat după înlăturare.

 

În cei peste 5 ani de când IUB Ballerine este pe piață, peste 120.000 de femei din 30 de țări au folosit produsul.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

9 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

40 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică