Categories: Ştiri sănătate

Klaus Iohannis: ”Am depășit 10 mii de cazuri. Măsurile naționale trebuie să fie dublate, așa că începând de la ora 16.00…”

Klaus Iohannis a anunțat că România a depășit deja numărul de 10 mii de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, așa că e nevoie să respectăm cu strictețe măsurile de igienă și de distanțare socială. Redăm, mai jos, declarația de azi a președintelui. 

Din păcate, am depășit 10 mii de cazuri de persoane infectate, am avut o creștere semnificativă a numărului de cazuri, în ultimele 24 de ore, aproape 400 de cazuri noi.

Suntem pe un trend ascendent al epidemiei și trebuie să continuăm să respectăm cu strictețe măsurile de igienă și distanțare socială, nu ne putem permite să slăbim vigilența pentru că nu ne aflăm încă într-o fază de plafonare a pandemiei. În țările care au fost afectate mai devreme, se observă o reaparație îngrijorătoare a cazurilor.

Există un risc major ca epidemia să se reaprindă chiar și unde părea a fi ținută sub control. Asta ne arată că eforturile naționale trebuie dublate de un efort comun la nivel european. Așa că azi, începând cu ora 16.00, voi participa la o nouă videoconferință cu membrii Consiliului European dedicată acestui subiect major. Foaia comună referitoare la relansarea economică este principalul subiect pe ca îl vom aborda. Acest document definește un set de principii care vor sta la baza planului de relansare econonimcă.

Avem nevoie de o astfel de foaie de parcurs, iar România susține inițiativa. Unul dintre cele emai importante obiective este asigurarea unei autonomii strategice a Uniunii Europene. Criza actuală ne-a arătat cât de important este un sistem de sănătate solid. Trebuie să consolidăm substanțial capacitatea UE în acest domaniu și să asigurăm sprijin pentru ca statele să-și îmbunătățească sistemele de sănătate.

Un număr de 386 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, numărul total al îmbolnăvirilor ridicându-se la 10.096, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele infectate, 2.478 au fost declarate vindecate şi externate. La terapie intensivă sunt internaţi 236 de pacienţi. Potrivit sursei citate, 527 persoane diagnosticate cu COVID-19 au murit.

 

Recent Posts

Pilonul II de pensii: procedura de retragere a banilor

Pensia administrată privat (obligatorie, Pilonul II) ) nu ne costă suplimentar. Participarea la pensiile administrate…

3 ore ago

Horoscop 13-19 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Nativii care se vor bucura de un succes extraordinar

Horoscopul săptămânii 13-19 mai 2024 este prezentat de astrologul cu Mihai Voropchievici. Acesta a prezis…

4 ore ago

10 alimente care te constipă: ce să eviți și cum să menții un tranzit intestinal sănătos

Constipația este o problemă frecventă în cazul în care oamenii întâmpină dificultăți în efectuarea scaunelor…

5 ore ago

Guvernul oferă 2000 lei până în 2027 tuturor femeilor care îndeplinesc această condiție. Toate femeile din România ar trebui să știe!

Mamele defavorizate, adică cele cu venituri mici, cele aflate în situații critice de viață ori…

6 ore ago

Citeste si: