Leacuri băbești pentru eliminarea venelor varicoase. Efectele neștiute pe care le au: antioxidant natural…

Remedii pentru eliminarea venelor varicoase. Aproximativ jumătate dintre persoanele de vârstă mijlocie au o formă de varice. Dieta necorespunzătoare (săracă în fibre, bogată în grăsimi), lipsa exercițiilor fizice și obezitatea vă pot încorda venele, iar femeile însărcinate și femeile cu dezechilibre hormonale sunt mai predispuse la această afecțiune.

Alți factori de risc includ slăbiciunile genetice ale venelor și valvelor acestora, bolile hepatice, malnutriția și starea prelungită în picioare sau în picioare.

Leacuri băbești pentru tratarea venelor varicoase

Arterele transportă sângele din inimă în diferite părți ale corpului, iar venele transportă sângele înapoi la inimă. Spre deosebire de artere, venele nu se bazează pe inima care pompează pentru a transporta sânge. În schimb, mișcarea sângelui prin vene este cauzată de contracția și relaxarea mușchilor din jur. Venele au valve care permit sângelui să curgă într-o singură direcție.


Fluxul de sânge poate fi compromis dacă aceste valve eșuează, slăbesc pereții venelor sau afectează fluxul sanguin. Acest lucru face că sângele să se acumuleze în vene, făcându-le slabe, întinse și umflate. Varicele tind să apară la nivelul picioarelor, unde venele lucrează întotdeauna împotriva gravitației, dar pot apărea și în anus, numite hemoroizi.

James Balch, doctor în medicina, și Mark Stengler, doctor în naturopatie, recomandă următoarele remedii naturale:

Turmericul – este un remediu natural adjuvant în problemele venelor varicoase. Acesta este un antioxidant natural și se recomanda folosirea lui dimineața.

Afine – sporesc circulația sângelui și ajuta la întărirea pereților capilarelor. Încearcă un extract standardizat cu 25% antocianozide, la o doza de 160 mg de doua ori pe zi.

Castane sălbatice – întăresc pereții și valvele venelor, sporesc circulația și alina umflăturile. Încearcă un extract standardizat de 100 mg zilnic.

Ghimpele pădureț (Ruscus aculeatus) – reduce inflamarea venelor. Încearcă un extract standardizat cu 200-300 mg de ruscogenine zilnic.

Extract din semințe de struguri – conține compuși care sporesc circulația și îmbunătățesc integritatea pereților venelor. Încearcă zilnic 200-300 mg.

Vitamina E – subțiază sângele, favorizând fluxul sanguin și alinând inflamația la vene. Ia de doua ori pe zi 400 UI. Atenție , clorul din apa de la robinet distruge vitamina E din corp.

Ginkgo biloba – utilizata frecvent pentru probleme circulatorii. Încearcă zilnic un extract standardizat cu 24% glicozide flavonoide de doua ori pe zi la o doza de 60-120mg.

Vitamina C – îmbunătățește sănătatea pereților venelor. Încearcă 500 mg de doua sau trei ori pe zi.

 Bromelaina – alina inflamațiile la vene și ar putea preveni cheagurile de sânge. Încearcă de trei ori pe zi 500 mg, intre mese.

 Complexul bioflavonoid – unii flavonoizi, de exemplu hesperidina și rutinul sunt eficienți în tratarea venelor varicoase. Ei îmbunătățesc integritatea structurilor de suport ale venelor, că și întregul sistem vascular.

Încearcă 1000 mg de doua sau trei ori pe zi. Ai mai putea consuma fructe roșiatic-albăstrui, precum cireșe, mure, afine, păducel, întrucât ele conțin flavonoizi care îmbunătățesc rezistenta și elasticitatea pereților venelor. Extracte din aceste fructe sunt larg utilizate în Europa pentru a trata diferite tipuri de tulburări circulatorii, inclusiv vene varicoase.

Aplicații locale
Unguentele cu galbenele, sub forma cremelor și balvaricoasesamurilor, pot fi aplicate local pe venele varicoase la partea inferioara a picioarelor (gambe) pentru a reduce aspectul umflat.

Sugestii privind dieta
O dieta bogata în fibre, cuprinzând cantități bune de fructe și legume proaspete, cereale integrale, semințe și nuci, ar fi de mare ajutor. Hrișcă conține rutin, care sporește rezistenta capilarelor.

Ierburile și condimentele precum ardeiul cayenne, ghimbirul, usturoiul și ceapa ajuta la sporirea circulației și ar putea fi adăugate și ele în dieta, potrivit viataverdeviu.ro.

Recent Posts

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

15 minute ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

45 de minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

o oră ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

2 ore ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

3 ore ago

Citeste si: