Categories: Stil de viaţă

Leacuri pentru atacuri de panică: Cinci lucruri de făcut foarte REPEDE!

Leacuri pentru atacuri de panică. Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a explicat care sunt lucrurile care trebuie făcute urgent, odată cu instalarea unui atac de panică.

Prezentă în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, Lidia Fecioru a oferit sfaturi importante pentru cei care se confruntă cu atacuri de panică. Sunt cinci lucruri care trebuie făcute foarte repede!

Leacuri pentru atacuri de panică. „E un exerciţiu pe care să îl facă cei care au atacuri de panică. Când avem un atac de panică, avem cinci lucruri de făcut foarte repede.

Trebuie să stabilim cinci lucruri pe care le vedem foarte bine.

Patru lucruri pe care le putem atinge în jurul nostru.

Trei lucruri pe care le putem auzi. Adică merge televizorul.Trebuie să ne concentrăm să auzim televizorul, sau să auzim o salvare de afară, sau vorbește cineva în jurul nostru.

Lidia Fecioru: Două lucruri pe care le putem mirosi

Și un singur lucru pe care îl putem gusta. Ceva dulce, sărat, acru, amar, acru. Asta trebuie să facem când avem atac de panică.

Deci, ne concentrăm să vedem lucrurile împrejur. Lumea de obice închide ochii și se strânge, se crispează și atunci e bine să facem aceste lucuri. Această tehnică se numește împământare.

Ne conectăm, ne împământăm și făcând aceste lucruri, noi aruncăm creierului nostru, o mingiuță și îi distragem atenția stării noastre. Creierul nostru controlează imediat starea și ieșim repede din atacul de panică. Sunt foarte mulți care au pățit asta în stradă. Încercăm să ne așezăm jos și stabilim ce să vedem”, a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse” de la Antena 3.

Ce este atacul de panică

Atacul de panică este una din cele mai frecvente situații pentru care ajungem în cabinetul psihologului, iar statisticile spun că una din trei persoane va avea la un moment dat în viață un atac de panică.

Aparținând în general tulburărilor anxioase cum ar fi panica, tulburarea obsesivocompulsivă, anxietate socială, anxietate generalizată, fobie specifică și stres posttraumatic, atacul de panică poate însoți și tulburări afective, tulburări în legătură cu o substanță. Aici vorbim de consumul de droguri sau consumul de alcool, sau tulburări de natură medicală, atunci când pacientul are probleme cardiace, respiratorii, vestibulare, gastrointestinale.

Recent Posts

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

20 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

50 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

o oră ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică