Categories: Stil de viaţă

Legătura dintre luna nașterii și speranța de viață. La ce boli ai predispoziţie?

Speranța de viață a unei persoane depinde de luna în care s-a născut, potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea din Greifswald. Experții au analizat datele despre bărbații și femeile care au participat la experiment, iar rezultatele au fost fără echivoc.

Cei născuți în februarie și martie sunt de obicei predispuși la diferite boli alergice. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru se datorează lipsei de vitamine în timpul iernii, când imunitatea unei femei însărcinate scade.

Nici copiii născuți în aceste luni nu se descurcă bine la școală. Persoanele născute în această perioadă suferă adesea de disfuncție tiroidiană, inflamație articulară și boli de inimă.

Cei născuți primăvara (aprilie – mai) au un sistem imunitar slab. Cert este că sezonul rece începe în aprilie, iar infecțiile virale continuă în mai. La bătrânețe, devine clar că persoanele născute în lunile aprilie și mai au probleme de memorie și sunt predispuse la dezvoltarea de ateroscleroză, demență și boli cardiovasculare.

Desigur, astfel de probleme nu îi împiedică să trăiască destul de mult timp, potrivit oamenilor de știință. Persoanele născute la începutul verii sunt cu adevărat însorite. Ei au o dispoziție pozitivă și o transmit altora. Dar pe măsură ce îmbătrânesc, se schimbă. Ei suferă adesea de depresie, probleme cu sistemul respirator și sistemul genito-urinar. Femeile născute în această perioadă se plâng rar de migrene, iar bărbații au foarte rar dureri de spate.

Cei născuți în iulie trăiesc până la o vârstă înaintată

Oamenii de știință notează că cei născuți în iulie trăiesc până la o vârstă înaintată. Cu toate acestea, studiul arată că aceste persoane sunt predispuse la artrită și astm (bărbați), iar femeile sunt predispuse la bronșită, osteocondroză și tumori. Cei născuți la sfârșitul verii și începutul toamnei au adesea multe alergii. În timp, încep să se plângă de tromboză, oboseală și tulburări hormonale.

Femeile născute în septembrie suferă adesea de cancer. Cu toate acestea, ambele sexe suferă rareori de depresie, diabet și alte boli cronice. Toamna, se nasc bebeluși care au toate șansele să trăiască până la o vârstă înaintată. Mamele lor mănâncă adesea fructe și legume în timpul sarcinii. Datorită vremii bune de 9 luni, se plimbă în aer curat, ceea ce este foarte util. Persoanele cu o sănătate excelentă se nasc în perioada octombrie-noiembrie.

Pentru cei născuți în decembrie – ianuarie, oamenii de știință trag următoarea concluzie – în această perioadă, viitoarele mame cad adesea în depresie și, prin urmare, bebelușii lor sunt triști. Îi marchează pe viață.

Rezumând, oamenii de știință spun că nu totul depinde doar de luna nașterii, ci și de stilul de viață al fiecărei persoane. Obiceiurile proaste accelerează îmbătrânirea și duc la moarte prematură, în timp ce activitatea fizică ridicată și alimentația echilibrată aduc tinerețe și viață până la bătrânețe. Oamenii de știință recomandă un stil de viață sănătos și examinări preventive regulate.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

2 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

3 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

4 ore ago

Citeste si: