Categories: Știrile zilei

Legenda fotbalului brazilian, cu un palmares impresionant, s-a stins din viață

Mario Zagallo, un nume venerat în fotbalul brazilian, a încetat din viață la vârsta de 92 de ani. Fostul fotbalist avea un palmares remarcabil: patru cupe mondiale.

Extrema stângă Mario Zagallo a jucat în echipa care a câştigat prima Cupă Mondială a Braziliei, în 1958, şi a făcut parte din echipa care şi-a păstrat titlul patru ani mai târziu, potrivit Sky News.

Mario Zagallo a continuat să antreneze nume mari din toate timpurile, printre care Pele, Jairzinho, Rivellino şi Tostao, aducându-i din nou la victorie în 1970.

„Cu mare tristeţe vă informăm despre moartea eternului nostru cvadruplu campion mondial Mario Jorge Lobo Zagallo. Un tată devotat, un bunic iubitor, un socru afectuos, un prieten loial, un profesionist desăvârşit şi un mare om. Un idol uriaş. Un patriot care ne lasă o moştenire de mari realizări… „, a anunţat familia într-un comunicat.

Sursă foto: Getty Images

Mario Zagallo, istorie la Cupa Mondială

Fostul fotbalist s-a stins din viață după o scurtă spitalizare. De-a lungul anilor, el a întâmpinat diverse probleme de sănătate, inclusiv infecții respiratorii severe, care au necesitat îngrijiri medicale de specialitate. Cu toate acestea, cauza exactă a decesului nu a fost dezvăluită​​.

Născut la Atalaia pe 9 august 1931, Zagallo și-a început cariera de fotbalist la América în 1948, evoluând apoi pentru Flamengo și Botafogo. A adunat 33 de selecții pentru Brazilia între 1958 și 1964, făcând parte din echipele câștigătoare ale Cupei Mondiale din 1958 și 1962.

Omagiu eternului campion

Ca antrenor, Zagallo a început la Botafogo și a condus Brazilia la victoria în Cupa Mondială din 1970, fiind primul care a câștigat turneul atât ca jucător, cât și ca antrenor. A fost și antrenor secund la Cupa Mondială din 1994.

El a fost, de asemenea, vicecampion mondial în 1998. Zagallo a mai antrenat cele patru cluburi importante din Rio de Janeiro (Flamengo, Fluminense, Vasco şi Botafogo), precum şi Kuweit (1976-77), Arabia Saudită (1982-84) şi Emiratele Arabe Unite (1988-90).

Confederaţia braziliană de fotbal (CBF), prin preşedintele său Ednaldo Rodrigues, a adus un omagiu „eternului său campion” şi a declarat şapte zile de doliu în onoarea sa.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

30 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

59 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică