Leguma-condiment care scade tensiunea şi previne formarea cheagurilor de sânge

Această legumă ieftină este un excelent diluant al sângelui și nu trebuie să lipseascp din alimentaţia persoanelor cu boli cardiovasculare sau care suferă de hipertensiune arterială. Mulți specialiști cred că are efecte la fel de eficiente ca banala aspirină.

Proprietățile benefice ale usturoiului sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri. Apărut în urmă cu peste 4.000 de ani în urmă în Iran și Pakistan, usturoiul este recomandat de majoritatea medicilor datorită calităţilor sale terapeutice incontestabile.

Medicii chinezi și indieni au recomandat utilizarea lui pentru gută și boli parazitare. Grecii credeau că usturoiul dă putere și din acest motiv sportivii olimpici îl consumau. În Europa medievală, preparatele cu usturoi erau unul dintre cele mai comune medicamente.

Substanțele active din usturoi dilată arterele, favorizează circulația sângelui și împiedică formarea de cheaguri. În plus, reglează nivelul de glucoză din sânge și ajută organismul să proceseze mai bine colesterolul, scăzând nivelul colesterolului „rău” (LDL), dar şi tensiunea arterială în cazul hipertensivilor.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Usturoiul are în compoziție o cantitate ridicată de potasiu, fosfor, zinc și sulf, dar și seleniu, calciu, magneziu, mangan, fier. În ultimii ani, o atenție considerabilă a fost acordată principalilor săi compuși bioactivi, în special polifenoli, flavonoide, flavanoli, taninuri, saponine, compuși care conțin sulf (inclusiv aliina, alicină).

În general, compușii bioactivi sunt prezenți în usturoiul intact, dar, după tocare sau zdrobire, un număr mai mare de compuși, cum ar fi alicina, au fost identificate, potrivit doc.ro.

Conform cercetărilor științifice, dacă fumătorii mănâncă un căţel de usturoi de 2 ori pe săptămână, riscul de cancer scade cu o treime.

Cum consumi usturoiul dacă vrei să îți scazi tensiunea cu ajutorul lui

Chiar şi preparat termic, usturoiul poate fi consumat atât de copii, cât și de cei care au probleme cu nivelul de zahăr din sânge și cu procesele inflamatorii, deoarece este bine digerat. În plus, produsul normalizează presiunea și reduce probabilitatea unui atac de cord, eliminând totodată şi toxinele din ficat.

Principalul ingredient activ din usturoi este alicina, care îi conferă un miros deosebit. Este unul dintre primele antibiotice pe care omenirea a început să le folosească. S-a dovedit a fi eficient în uciderea bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, stafilococi, ciuperci și paraziți. Alicina funcționează chiar și împotriva agenților patogeni multirezistenți.

În plus, alicina este un compus volatil care difuzează într-un mediu gazos. Prin urmare, nu este necesar să aplicați usturoi pe zona afectată. Intră în tractul respirator și în plămâni prin respirație, inclusiv din stomac.

Recent Posts

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

24 de minute ago

Premier, împușcat în urma unei ședințe. Viața lui este în pericol

Premier, împușcat în urma unei ședințe. În urmă cu câteva ore, premierul slovac Robert Fico…

55 de minute ago

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cum reușesc să aibă memoria ca la 50

„Super-seniorii” care au trecut de 80 de ani. Cercetătorii germani încă mai caută să descopere…

o oră ago

Caz halucinant în Capitală! O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen

O femeie a murit din cauza unei comprese pe care medicul a uitat-o în abdomen.…

2 ore ago

„Alimentul zeilor” cu mult calciu și magneziu care protejează intestinele și dublează performanța fizică

În încercarea de a obține rezultate pe cântar, mulți oameni se îndepărtează de dulciuri și…

2 ore ago

Câte puncte vei primi pentru fiecare an de cotizare din anul 2027

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a lansat în Monitorul Oficial patru documente: sunt modelele…

3 ore ago

Citeste si: