Leguma diuretică care îmbunătățește circulația sângelui în picioare

Menținerea unei alimentații sănătoase este benefică pentru organismul uman în multe feluri. De exemplu, este una dintre cele mai bune strategii pentru controlul greutății. De asemenea, este ideală pentru a preveni apariția bolilor cronice și metabolice, cum ar fi diabetul. În plus, previne apariția anemiei.

Unele dintre alimentele cele mai recomandate de nutriționiști sunt cele de origine vegetală. Tocmai unul dintre ele, care este chiar o legumă, are capacitatea, printre altele, de a îmbunătăți sau de a favoriza circulația sângelui, unul dintre cele mai importante procese din corpul uman.

„Sistemul circulator este alcătuit din vase de sânge care transportă sângele către și de la inimă. Arterele transportă sângele de la inimă către restul corpului, iar venele transportă sângele de la corp către inimă”, informează site-ul Nemours Teens Health.

„Sistemul circulator transportă oxigenul, nutrienții și hormonii către celule și elimină deșeurile, cum ar fi dioxidul de carbon. Calea pe care o urmează sângele merge întotdeauna în aceeași direcție, pentru ca lucrurile să funcționeze așa cum trebuie”, adaugă site-ul.

Atunci când circulația sângelui sau fluxul sanguin nu este cel mai bun, pot apărea diferite probleme în organism. Unele dintre ele sunt, de exemplu, apariția venelor varicoase. Acestea afectează în principal picioarele.

Leguma diuretică care îmbunătățește circulația sângelui în picioare

Acum, așa cum am menționat în paragrafele anterioare, există un aliment vegetal care are capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui, în special la nivelul picioarelor. Este vorba despre sfecla roșie sau sfeclă roșie, așa cum mai este cunoscută.

Sfecla roșie este bogată în nitrați naturali, compuși chimici care pot fi transformați în oxid nitric în organism. Oxidul nitric este un vasodilatator natural, ceea ce înseamnă că ajută la lărgirea vaselor de sânge, permițând un flux sanguin mai eficient și îmbunătățind circulația”, relatează platforma digitală La Razón 25.

La rândul său, el spune că ” în cadrul unui studiu în care pacienții au fost testați prin consumul de suc de sfeclă roșie pentru o perioadă de opt săptămâni, s-a observat o îmbunătățire semnificativă a circulației sanguine a participanților, demonstrând efectul puternic al acestui aliment”.

Ca orice tip de aliment, o legumă atât de cunoscută precum sfecla roșie trebuie consumată cu moderație, fără excese. Pe lângă faptul că poate fi consumată sub formă de sucuri sau zacuscă, ea poate fi consumată și în diferite tipuri de salate.

 

 

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

4 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

5 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

5 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

6 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

6 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

7 ore ago

Citeste si: