Leguma plină de antioxidanți care acționează în organism pentru a proteja împotriva dezvoltării anumitor tipuri de tumori

Morcovul este una dintre cele mai versatile și mai consumate legume din lume, nu doar pentru că poate fi consumat în diferite moduri, ci și pentru că are o serie de proprietăți care îl fac favorabil și benefic pentru organism.

Morcovii sunt bogați într-un nutrient cunoscut sub numele de betacaroten, care este sintetizat de ficat, organ care îl transformă în vitamina A, un antioxidant care protejează organismul împotriva așa-numiților radicali liberi, care generează diverse afecțiuni în corp.

În plus, morcovii conțin și vitamina A, pe lângă cea obținută din betacaroten, ceea ce îi face un aliat de nădejde pentru vedere și pentru sănătatea pielii și a mucoaselor, potrivit site-ului Cuerpo Mente.

Adio constipație

Pe lista de beneficii ale morcovului se numără și contribuția acestuia la îmbunătățirea tulburărilor digestive, datorită faptului că este o sursă de fibre (2,8 grame la 100 g).

„Deși poate părea contradictoriu, morcovii sunt utili atât în caz de diaree, cât și de constipație încăpățânată”, spune Mind Body, deci ajută la reglarea tulburărilor intestinale. De asemenea, previn problemele digestive, cum ar fi gastrita.

Apărare sporită

Datorită conținutului ridicat de fier și cupru, consumul de morcovi crește semnificativ formarea de globule roșii, care ne protejează împotriva corpurilor străine care pătrund în organism, cum ar fi alergenii, și astfel se formează un sistem imunitar mult mai puternic, ceea ce determină creșterea apărării. În același timp, previne arterioscleroza, atacurile de cord și alte boli de inimă.

În plus, morcovii conțin vitamina C, care ajută organismul să genereze anticorpi. Totuși, trebuie reținut că vitamina C se dizolvă în apă în timpul gătitului, motiv pentru care se recomandă să îi consumăm cruzi.

Mai multe beneficii ale morcovilor

Datorită conținutului de carotenoizi, consumul acestora ar ajuta la reducerea radicalilor liberi din organism, ceea ce previne și ameliorează boli precum cancerul. Organizația Mondială a Sănătății (OMS), în raportul său World Cancer Report, afirmă că, alături de spanac și alte legume, care conțin și ele carotenoizi, morcovii ajută la prevenirea cancerului de sân.

Un alt raport al Universității Newcastle din Marea Britanie afirmă că, dacă este gătit întreg și apoi tăiat în felii, conține cu 25% mai mult falcarinol, un compus care protejează leguma de atacul ciupercilor și acționează în organism pentru a proteja împotriva dezvoltării anumitor tipuri de tumori.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

8 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

9 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

9 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

10 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

10 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

11 ore ago

Citeste si: