Licoarea care poate să vă îmbunătățească sănătatea inimii!

Licoarea care poate să vă îmbunătățească sănătatea inimii! Potrivit unui nou studiu, flavonoidele au efect benefic asupra bolilor vasculare. Iată ce au descoperit cercetătorii. 

Ceaiul, în general, aduce beneficii semnificative organismului. Dovada: un studiu recent a analizat în mod specific rolul flavonoidelor din ceai asupra bolilor vasculare, potrivit Healthdigest. De asemenea, consumul de ceai negru poate îmbunătăți concentrarea și, de asemenea, ajută la relaxare.

Un studiu publicat în acest an în revista „Arterioscleroza, Tromboza și Biologia Vasculară” a analizat în mod specific rolul flavonoidelor asupra bolilor vasculare. Studiul s-a concentrat pe calcificarea aortei abdominale, cea mai mare arteră din organism care preia sângele din inimă, prin abdomen și prin restul corpului. Orice calcifiere în jurul acestei aorte abdominale crește riscul unui atac de cord, accident vascular cerebral, dar și al demenței.

Ce au descoperit cercetătorii după ce au măsurat calcificarea aortei abdominale?
Studiul a întrebat 881 de femei cu vârste cuprinse între 78 și 82 de ani despre aportul de alimente. Pentru a măsura calcificarea aortei abdominale (AAC), cercetătorii au analizat imagini ale coloanei vertebrale a acestor femei. Femeile care au consumat mai multe flavonoide au avut o probabilitate mai scăzută de a avea acumulare extinsă în aorta abdominală. Când cercetătorii au analizat și mai atent subiecții, au descoperit un aliment banal care a redus probabilitatea de AAC: ceaiul negru, despre care femeile au spus că îl beau zilnic (între două și șase cești).

Ceaiul negru conține surse de flavonoide care contribuie la sănătatea inimii
Studiul a constatat că cei care au avut un aport mai mare de flavonoide din alte alimente și băuturi au avut, de asemenea, o probabilitate redusă de AAC. Sucul de fructe, vinul roșu și ciocolata ar putea fi înlocuitori buni pentru ceaiul negru.

Flavonele din pătrunjel, mușețel, mentă și țelină au proprietăți anti-inflamatorii

Potrivit Healthline, șase tipuri de flavonoide pot îmbunătăți sănătatea. Flavanolii se găsesc în alimente precum ceapă, kale, struguri, vin roșu, ceai, piersici și broccoli. Ceaiul alb, ceaiul verde, merele, afinele și ciocolata conțin toate flavan-3-oli.

Flavonele din pătrunjel, mușețel, mentă și țelină au proprietăți anti-inflamatorii. Lămâile, portocalele și grapefruitul sunt surse de flavanone care au și beneficii anti-inflamatorii, dar pot ajuta și la pierderea în greutate. Izoflavonele din soia ajută, de asemenea, la echilibrarea hormonilor, iar antocianinele pot fi găsite în merișoare, afine și mure. Asociația Americană a Inimii sugerează să adăugați cantități mici de flavonoide în alimentație, în fiecare zi. Puteți mânca un fruct din cele de mai sus, între mese, sau puteți consuma legume din belșug la cină.

Recent Posts

Se schimbă CNP-urile. Ce date vor fi trecute în cartea de identitate?

Ministerul de Interne anunţă că va fi schimbat actualul sistem de numeritoare a Codului Numeric…

2 ore ago

Bani de la stat GRATIS: se acordă până la 10.000 de lei de persoană. Banii intră direct pe card dacă îndeplinești această condiție

 „Prima conectare” este un program finanțat de Guvernul României prin fondurile primite de la Uniunea…

3 ore ago

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

3 ore ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

3 ore ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

4 ore ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar