Lidia Fecioru: cel mai bun remediu natural pentru afecțiunile sistemului nervos. „Foarte bun pentru cei cu angină cronică, pentru cei care au probleme cu ficatul şi au lichid, dar şi pentru cei care au fel de fel de afecţiuni ale pielii”.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, despre smoala de mesteacăn, remediul natural care tratează afecţiunile sistemului nervos.

„Există la plafar un fel de smoală de mesteacăn. Ea nu este aşa bună la gust, dar este foarte bună pentru organismul nostru.

Această smoală de mesteacăn este foarte bună pentru sistemul nervos, pentru isterii, dar şi pentru piele.

Pe o bucăţică de pâinică punem câte cinci picături. O mâncăm seara, înainte de culcare.

Repetăm asta timp de 24 de zile, fără întrerupere

Smoala de mesteacăn este foarte bună pentru angină cronică, pentru cei care au probleme cu ficatul şi au lichid, dar şi pentru cei care au fel de fel de afecţiuni ale pielii.

Este bună şi pentru cei care au acnee şi au rămas cu semne. Este bună şi pentru cei cu zonă zoster sau pentru cei care au bătături dureroase.”, a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse.

Sevă de mesteacăn

Tratamente cu smoală de mesteacăn

  • Detoxifiere: se consumă 0,5 – 1,0 litri/zi de sevă de mesteacăn, timp de 2-3 săptămâni.
  • Intoxicaţii cronice, gută, reumatism, dermatoze diverse, colită de putrefacţie: se bea jumătate de litru de sevă pe zi, de preferinţă dimineaţa, pe stomacul gol, în cură de 1 săptămână.
  • Anemie, demineralizare, avitaminoză: se bea, cu o oră înaintea micului dejun şi a mesei de prânz, câte 1 pahar de sevă de mesteacăn, în cură de 3 zile.
  • Astenie de primăvară: se beau zilnic 2 pahare de seva de mesteacăn, timp de 1 săptămână (are un efect înviorător puternic, redând tonusul fizic şi psihic).
  • Epuizare nervoasă, tulburări de memorie şi de concentrare: se consumă câte jumătate de litru pe zi, vreme de 3 săptămâni (efect regenerator pentru sistemul nervos).
  • Colici renale, litiază renală: se beau între orele 8-12, dimineaţa, până la 600 ml. de sevă proaspătă de mesteacăn, în cure de minimum 5 zile (are efecte foarte puternice de dizolvare a calculilor renali, de stimulare a activităţii rinichilor şi implicit a diurezei).
  • Slăbire: se consumă 1 litru pe zi, timp de 2-3 săptămâni (elimină apa suplimentară din organism, amplifică tranzitul intestinal, accelerează metabolismul).
  • Psoriazis: pe leziunile produse pe piele se pun comprese cu sevă de mesteacăn, care se ţin vreme de o oră; în paralel, se consumă câte 1 litru de sevă pe zi; durata curei nu este condiţionată, de obicei, decât de perioada în care seva e secretată de copac.

Precauţii, contraindicaţii

Nu se consumă în sarcină, alăptare, de către copiii care au o sensibilitate alergică pronunţată sau care se confruntă frecvent cu tulburări digestive, persoanele care sunt alergice la aspirină, cei aflaţi în criză renală şi nici de cei care au afecţiuni cardiace decompensate.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

13 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică