Categories: Stil de viaţă

Locul din baie pe care nimeni nu îl curăță. E plin de bacterii și poate fi un pericol!

Din cuprinsul articolului

Îți freci compulsiv toaleta de teamă microbilor? Este bine pentru tine, dar cât de des îți schimbi prosoapele de baie și de mână?

Sunteți bine informat, așa că vă puneți deja la microunde buretele de bucătărie. Sau ar trebui?

Când a fost ultima dată când ți-ai dezinfectat frigiderul, ți-ai curățat mânerele cuptorului cu microunde sau ți-ai albit chiuveta de bucătărie?

Da, există microbi peste tot și cei mai mulți sunt în regulă pentru noi, poate chiar benefici pentru microbiomii și sistemele noastre imunitare.

Cele periculoase sunt cele care ne determină să scoatem dezinfectanții și mănușile: virusurile gastro și gripale, bacteriile răcelii, salmonella, listeria, drojdia, mucegaiul, stafilococul, fecalele și E. coli – pentru a numi doar câteva.

Dar cureți toate locurile cele mai germinate? Să ne plimbăm prin casa ta și să aflăm.

Baia

Desigur, începem în baie, unde depunem lucruri la care preferăm să nu ne gândim. Cu siguranță toaleta este principalul colector de germeni, da?

Nu, pentru că îl curățăm obsesiv (sau folosim acoperit de hârtie la locul de muncă), a spus microbiologul Charles Gerba, profesor de sănătate publică, științe ale mediului și imunologie la Universitatea din Arizona.

„Sunt mai multe bacterii fecale în chiuveta din bucătărie decât într-o toaletă după ce o spălați. De aceea, câinele tău bea din toaletă. Este mai inteligent decât crezi”, a spus Gerba potrivit CNN.

Cunoscut ca „Dr. Germ” pentru testele sale abundente pentru microbi pe aproape orice suprafață pe care omenirea o poate atinge, munca lui Gerba este adesea comandată de producătorii de produse de curățenie pentru a verifica dacă produsele lor funcționează.

Locul din baie care e plin de murdărie și bacterii este șina dușului. Pentru început, este important de precizat faptul că este foarte greu să vezi că nu este curată cu ochiul liber, mai ales pentru că mucegaiul nu este ușor de depistat.

De acum trebuie să acorzi mai multă atenție și să nu uiți să cureți șina de la duș de fiecare dată când faci curățenie. Noi „venim” în ajutorul tău și îți prezentăm un truc care îți va fi de mare ajutor atunci când vei curăța.

În cazul în care ușa cabinei nu este ușor de deschis, trebuie să te asiguri că acolo nu se „ascunde” mizerie. Pentru a curăța nu ai nevoie de detergenți din supermarket, ci doar de apă, oțet alb, prosoape de bucătărie și o periuță de dinți pe care nu o mai folosești.

Pentru început, toarnă oțet pe șina de la duș și curăță cu periuța de dinți, iar apoi clătește cu apă. Această metodă este una simplă și datorită ei nu vei fi nevoită să dai bani pe produsele din comerț.

Cu ajutorul acestui truc, baia ta va fi cu adevărat curată. Poți folosi această metodă și când vine vorba de curățarea robinetului de la chiuvetă și chiar a gresiei. Totul este simplu și rapid, iar orice gospodină poate face.

Cel mai germinat loc

Bucătăria este unul dintre cele mai germinate locuri din casă. Asta pentru că aici pregătim alimente care pot răspândi salmonella și E. coli (o masă pe care o folosim pentru carne, de exemplu).

„Sondajele recente ale locuințelor au descoperit mai multe bacterii fecale pe o placă de tăiat în casa obișnuită decât pe un scaun de toaletă”, a spus Gerba, chicotind: „Este de fapt mai sigur să-ți faci sandvișul pe un scaun de toaletă decât pe o placă de tăiat”.

Chiuveta este un alt rezervor pentru bacterii urâte.

„Mulți oameni decongelează produsele din carne crudă în chiuvete sau clătesc puiul crud și nu fac decât să scurgă apă pentru a-l curăța”, a spus Gerba.

Gerba recomandă spălarea plăcilor de tăiat și a chiuvetei cu înălbitor, despre care spune că produsele de curățare a bucătăriei le conțin din acest motiv.

Fundația Națională pentru Sanitație (NSF) spune că ar trebui să utilizați aceeași soluție de înălbitor o dată pe lună pentru a igieniza canalele de scurgere și eliminarea bucătăriei; Filtrele de chiuvetă de bucătărie trebuie spălate săptămânal în mașina de spălat vase. Și nu uitați să ștergeți mânerele robinetului.

De asemenea, ar trebui să utilizați soluția slabă de înălbitor pe blaturi după pregătirea mesei, cel puțin o dată pe zi, recomandă NSF.

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

6 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

7 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

7 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

8 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

8 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar