Categories: Stil de viaţă

Magda Vasiliu se implică în dura luptă anticancer, la un an după fiul i-a fost diagnosticat cu cancer osos

Magda Vasiliu a luat o decizie drastică, după ce a trecut prin momente deosebit de grele, acum un an, când băiețelul i-a fost diagnosticat cu cancer osos.

Jurnalista a realizat cât este de injustă această luptă cu nemiloasa boală, mai ales la noi în țară. Și mai ales cum ne este dat un necaz pentru a învăța ceva din el, iar gestul Magdei de a-și ajuta semenii este unul de profundă umanitate.

Băiețelul Magdei Vasiliu, azi în vârstă de 9 ani, primise acum un an o soluție crâncenă: amputarea piciorului.

Prezentatoarea tv nu s-a prăbușit, însă, sub povara diagnosticului și a soluției oferite de medicii români, și și-a dus băiețelul la tratament în Italia. După cure lungi și chinuitoare de chimioterapie, derulate pe parcursul unui an, Vlad a reușit să se pună pe picioare. Boala este acum în remisie completă.

Pentru că drama prin care a trecut în ultimul an i-a fost o lecție de viață, pentru că a luptat din răsputeri să deschidă uși și, mai ales, pentru că acum știe ce uși trebuie deschise, pentru că, la Roma, a avut parte de cei mai buni specialiști pentru băiețelul ei, Magda Vasiliu a decis să întindă o mână de ajutor părinților ai căror copii sunt bolnavi de cancer: “De azi înainte luptăm împreună pentru salvarea copiilor bolnavi de cancer. Italia i-a oferit şansa la viaţă copilului meu. Vreau, ca împreună cu soţul meu, Cosmin Stoian, şi împreună cu voi toţi, să le oferim copiilor bolnavi acele tratamente şi condiţii care să i ducă spre vindecare. Nu spre moarte”, este mesajul postat pe facebook de Magda Vasiliu.

Invitată într-o emisiune la Kanal D, prezentatoarea tv a precizat că a înființat o asociație care se va implica în ajutorarea părinţilor ar căror copii au probleme grave de sănătate. Concret, asociația le va oferi sprijin părinților care decid să-și trateze copiii în Italia în ceea ce privește cazarea, problemele administrative și taxele care trebuie achitate către sistemul de sănătate italian: “Încercăm măcar o viaţă-două să salvăm, pentru că ştim ce înseamnă. Am trăit în casă cu un copil care a făcut chimioterapie, care nu putea să mănânce, care dintr-un copil care mergea la înot, la fotbal, la şcoală, la ţară şi alerga pe toate uliţele s-a trezit brusc într-un scaun cu rotile în care a stat 8 luni”, a precizat Magda Vasiliu în interviul acordat Kanal D.

Recent Posts

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

4 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

5 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

5 ore ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

6 ore ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

6 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

7 ore ago

Citeste si: