Categories: Ştiri sănătate

Măsuri sporite de siguranţă sanitară pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti

Cinci defibrilatoare semi-automate au fost amplasate în zone strategice din Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti, iar 70 de angajaţi au fost instruiţi de personalul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

”Începând de astăzi, 21 decembrie a.c., Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti devine un loc şi mai sigur. Fiind una dintre locaţiile extrem de tranzitate din Bucureşti, aeroportul beneficiază cu succes de 5 defibrilatoare semi-automate, destinate persoanelor fără pregătire medicală şi care pot salva viaţa unei victime care a suferit un stop cardiorespirator până la sosirea echipajelor medicale de urgenţă”, au transmis, joi seară, reprezentanţii DSU,

Potrivit acestora, defibrilatoarele sunt plasate strategic în spaţiile principale ale aeroportului. ”Aproximativ 70 de angajaţi ai Aeroportului Bucureşti au fost instruiţi de către personalul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi al Fundaţiei pentru S.M.U.R.D., în acordarea primului ajutor în caz de stop cardiorespirator şi utilizarea aparatelor”, a mai precizat DSU.

sursa foto: Facebook

Instituţia precizează că vor continua cursurile şi în perioada următoare. ”Până în acest moment, în regiunea Bucureşti-Ilfov au fost montate 85 de defibrilatoare, urmând ca proiectul să se extindă treptat şi în oraşe precum: Iaşi, Sibiu, Timişoara, Oradea, Constanţa, Cluj-Napoca şi Craiova.

Iniţiativa face parte din proiectul naţional «Punct de prim ajutor. Fii salvator!», iniţiat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în parteneriat cu Lidl Romania, Fundaţia pentru SMURD şi implementat cu sprijinul STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Vodafone Romania şi Linde Gaz România”, a mai precizat DSU.

Potrivit sursei citate de News.ro, proiectul are scopul de a le facilita cetăţenilor posibilitatea de a acorda primul ajutor în cazul unui stop cardio-respirator, prin dotarea magazinelor Lidl şi a unor spaţii publice intens tranzitate cu echipamente avansate de asistenţă medicală de urgenţă.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

16 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

45 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra