Categories: Ştiri sănătate

Măsuri stricte, fără precedent, în prag de sărbători. Cum va fi Crăciunul?

Olanda a luat o serie de măsuri fără precedent. Începând cu această săptămână, se va  instaura carantina pentru o perioadă de cinci săptămâni, fiind cea mai severă măsură de până acum.

„Olanda se va închide timp de cinci săptămâni”, a declarat Mark Rutte într-o intervenţie televizată transmisă de la sediul Guvernului din Haga, în faţa căruia erau adunaţi protestatari. Strigăte şi fluierături la adresa premierului Rutte au putut fi auzite în timp ce acesta ţinea discursul, notează agențiile internaționale de presă.

„Nu avem de-a face cu o simplă gripă, aşa cum cred oamenii din spatele nostru”, a comentat prim-ministrul olandez situaţia, referindu-se la protestatari.

Măsurile luate vor fi în vigoare până pe 19 Ianuarie și au fost impuse întrucât numărul contaminărilor a înregistrat creșteri bruște, iar bilanțul deceselor a depăsit 10.000.

Ce restricții au fost impuse olandezilor

Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi.

Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile vor închide începând de miercuri.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a adăugat Mark Rutte.

Premierul olandez le-a cerut concetăţenilor săi să-și reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maximum doi, numărul invitaţilor cu ocazia sărbătoririi Crăciunului.

Și Cehia i-a măsuri de restricție

Guvernul ceh a anunţat luni că reintroduce interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 23:00 și 5:00, şi închide din nou restaurantele şi barurile din ţară, începând de vineri, inclusiv în perioada Crăciunului.

Republica Cehă, care are 11 milioane de locuitori, s-a confruntat cu o creștere a infecţiilor cu coronavirus la începutul toamnei, cu 15.000 de cazuri noi pe zi, şi de atunci s-a străduit să limiteze răspândirea bolii.

Încetinirea epidemiei a determinat guvernul să relaxeze unele restricţii, la începutul lunii decembrie, inclusiv prin redeschiderea restaurantelor, muzeelor şi galeriilor, dar măsura a fost de scurtă durată. În ultimele săptămâni, Cehia a înregistrat în jur de 6.000 de cazuri noi de contaminare pe zi.

De la începutul pandemiei, în martie, în Cehia au fost 580.000 de cazuri de COVID-19 şi mai mult de 9.600 de decese.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

26 de minute ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

56 de minute ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

o oră ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

2 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

2 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra