Categories: Ştiri sănătate

Medic: Acesta este peștele mai ieftin și mai util decât somonul

Somonul este un pește care este considerat lider în ceea ce privește conținutul de acizi grași și omega-3. Acest lucru are un dezavantaj major. Deși nu sunt accesibile pentru toate buzunarele, există și alte tipuri de locuințe care sunt la fel de avantajoase.

Tipuri de pești care înlocuiesc somonul

Macrou, hering, hamsii, ton, chefal, sardine, conțin acizii grași omega-3 benefici.  Dar pentru a obține beneficiul maxim de pe urma acestor pești, trebuie să cumpărați un produs proaspăt sau congelat proaspăt. De asemenea, trebuie să-l pregătiți corespunzător.

Nutriționiștii consideră că coacerea este o metodă ideală de gătit. Conservele de pește conțin și multe substanțe utile. Cel mai important lucru este că acestea sunt pregătite în conformitate cu regulile și standardele tehnice, potrivit cardiologului rus dr. Olga Golubeva.

 „Se consideră că pentru un adult este suficient să mănânce astfel de alimente de două ori pe săptămână pentru a compensa deficiența nutrițională”, spune dr. Olga Golubeva, „Remarc că nu trebuie să neglijați adăugarea de ulei sau ulei vegetal la preparatele din pește.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Omega-3 se absoarbe mai bine din pește dacă adaugi ulei: cu ajutorul acestuia, pancreasul va elibera enzime care vor ajuta organismul să nu rateze substanțele valoroase.

Codul, deși nu este uleios, conține și omega-3, așa că puteți adăuga ulei sau ulei vegetal într-un fel de mâncare cu el. Este delicios și sănătos. Grăsimea naturală echilibrată, de înaltă calitate, în cantități rezonabile, va asigura sațietatea. Vei mânca mai puțini carbohidrați simpli și, în același timp, vei evita rezistența la insulină, colesterolul crescut și problemele vasculare”, spune expertul.

Persoanele care se bazează pe făinile de pește ca sursă principală de omega-3, precum și femeile însărcinate și care alăptează, ar trebui să limiteze peștele bogat în metilmercur la două până la patru porții pe săptămână.

Este mai bine să le înlocuiți cu somon, hering, sardine și păstrăv. Conțin mai puțin metilmercur. Capsulele de Omega-3 sunt de obicei făcute din pești marini mici, avantajul căruia este că sunt mai curați – deoarece trăiesc mai puțin, acumulează mai puține toxine și otrăvuri.

 

 

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

2 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

2 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

3 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

3 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

4 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra