Medic: Aceste 3 IERBURI blochează demența

Plante care blochează demența. Boala Alzheimer și alte tipuri de demență , din păcate, rămân incurabile deocamdată, iar vârsta la care apar este din ce în ce mai tânără. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, până în 2050, numărul persoanelor care suferă de aceste boli legate de vârstă va deveni de 4 ori mai mare.

Boala psihică care afectează va deveni de 4 ori mai mare

Cu toate acestea, oamenii de știință au demonstrat că procesele de atenuare a activității creierului nu pot fi doar amânate în timp, ci și evitate. Pe de o parte, este necesar să se respecte un stil de viață sănătos: alimentație adecvată, activitate fizică etc.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Pe de altă parte, pentru a ajuta organismul în ceea ce privește obținerea tuturor substanțelor necesare menținerii sănătății, este necesară actualizarea meniului în funcție de vârstă, potrivit nutriționistului Anna Serafimovich. Ea recomanda si 3 ierburi care blocheaza boala: musetel, macese, menta.

„De exemplu, pentru persoanele peste 55 de ani, este de dorit să crească proporția de pește din dieta lor, care este bogată în acizi grași, în special omega-3. De asemenea, sunt recomandate nucile, mierea, produsele lactate. Prevenirea demenței Prevenirea bolilor legate de vârstă ale sistemului nervos central va fi mult mai eficientă dacă vă faceți un obicei de a bea ceaiuri din plante”, sfătuiește medicul.

„S-a dovedit științific că, de exemplu, infuziile pe bază de mușețel medicinal, măceș sau mentă reduc semnificativ riscul de demență. Este recomandat ca aceste plante să nu fie luate împreună, ci în ordine.

Într-o zi – mușețel, care este bogat. in antioxidanti anti-imbatranire asupra celulelor.In a doua zi se ia macesele care stimuleaza activitatea creierului si imbunatateste conexiunile neuronale.

A treia zi se bea o infuzie de menta inainte de culcare: aceasta va calma si preveni aparitia fibrile de amiloid – acumulări patologice de proteine ​​care accelerează îmbătrânirea creierului.” , spune medicul.

În plus, mușețelul este utilizat și pentru a trata:

  • boli inflamatorii ale pielii de natură virală sau bacteriologică;
  • boli ale tractului biliar;
  • raceli, care sunt însoțite de o tuse umedă și umflarea membranei mucoase a laringelui;
  • ulcere peptice ale tractului gastrointestinal în formă acută sau cronică;
  • spasme și dureri de altă natură;
  • excitabilitate nervoasă excesivă ca sedativ ușor în combinație cu terapia prescrisă; leziuni ale țesutului conjunctiv și ale tendonului;

Decoctul de frunze de mentă este eficient pentru nervozitate, anxietate crescută, ajută la tulburările de somn, insomnie. Menta îi va ajuta pe cei care vor să slăbească. Suprimă pofta de mâncare, îmbunătățește activitatea sistemului digestiv și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Planta ameliorează greața, amețelile.

Recent Posts

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

13 minute ago

Forumul Anual Brunel cu privire la economia și politicile din domeniul sănătății. Impactul consumului de zahăr și de tutun asupra sistemului medical grecesc

Dincolo de discursul intelectual, Forumul anual inaugural Brunel cu privire la economia și politicile din…

18 minute ago

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

42 de minute ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

o oră ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

2 ore ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

2 ore ago

Citeste si: