Categories: Ştiri sănătate

Medic acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, după ce a prelucrat peste 3.000 de teste Babeş Papanicolau. A scăpat de închisoare cu un acord de recunoaştere a vinovăţiei

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, pedeapsa stabilită fiind o condamnare de trei ani, cu suspendarea executării pedepsei.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în perioada 2019-2022, inculpata NLM, în calitate de medic şef serviciu în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a prelucrat un număr de 3.199 lame de frontiuri citologice, teste Babeş Papanicolau, preluate de la medicii ginecologi, care au prelevat probele de la paciente, fără ca aceste teste să fi fost solicitate prin policlinica spitalului, fără a exista bilete de trimitere sau dovada calităţii de asigurat şi fără ca aceste servicii medicale să fi fost decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Testele au fost efectuate cu încălcarea legislaţiei primare, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu în cuantum de 126.960 de lei în dauna Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău”, se arată într-un comunicat al Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Potrivit sursei citate de Agerpres, s-a reţinut în sarcina inculpatei şi faptul că, în schimbul acestor servicii, a primit aproximativ 46.000 de lei.

Acordul de recunoaştere a vinovăţiei presupune trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere pe durata unui termen de trei ani. Inculpata a achitat integral prejudiciul cauzat Spitalului Judeţean şi a pus la dispoziţia procurorilor, într-un cont bancar, suma primită ca mită. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj.

Recent Posts

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

20 de minute ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

50 de minute ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

o oră ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

2 ore ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

2 ore ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

3 ore ago

Citeste si: