Medic: atenție la aceste semne de pe picioare! Indică probleme cu ficatul

Ficatul este unul dintre organele vitale ale corpului, responsabil pentru mai mult de 500 de funcții importante. Acestea includ eliminarea deșeurilor și a toxinelor, precum și transformarea alimentelor în energie.

Prin urmare, orice deteriorare a ficatului poate fi periculoasă. De asemenea, poate provoca simptome de durată la care s-ar putea să nu vă așteptați.

Potrivit Dr. Eric Berg, picioarele pot fi afectate de probleme hepatice. Într-un videoclip YouTube, el a împărtășit semnele de afectare hepatică ce se pot observa pe picioare.

Vorbind cu cei peste 11 milioane de abonați ai săi, el a spus: „Puteți obține o mulțime de indicii uitându-vă la anumite părți ale corpului, în special la picior, pentru a putea înțelege ce se întâmplă în interiorul corpului”.

Pete roșii și maro

S-ar putea să fi văzut acest simptom la persoanele cu diabet zaharat, a spus doctorul.

„Dar dacă cineva are ciroză sau hepatită sau chiar un ficat gras într-o formă severă, de multe ori circulația este atât de proastă în partea inferioară a corpului încât veți vedea aceste mici pete roșii și ca un fel de culoare maro ruginie, poate uneori puncte mici solzoase sau pigmenți care arată puțin ca o vânătaie”.

El a explicat: „Deci, ficatul are mult de-a face cu factorii de coagulare, vitamina K și atunci când pierdeți funcția hepatică, puteți observa o mulțime de lucruri, cum ar fi vânătăi și pete decolorate în diferite părți ale corpului”.

S-ar putea să observați, de asemenea, că piciorul inferior este foarte umflat și strălucitor și nu mai există creștere a părului. Pielea poate deveni foarte subțire.

Venele varicoase

Acestea apar cel mai frecvent în glezna inferioară, dar ar putea apărea oriunde în organism.

Dr. Berg a spus: „Deci, aceasta este o anumită situație în care ficatul nu mai este capabil să regleze estrogenul, așa că avem această cantitate excesivă nereglementată de estrogen care plutește în jurul corpului, iar estrogenul tinde să se vasodilate și să creeze acest efect vascular de grupare a sângelui.

„Problema cu acest estrogen suplimentar este că estrogenul suplimentar poate deteriora ficatul și poate crea lucruri precum un ficat gras și probleme cu conducta biliară, ceea ce ar putea duce la calculi biliari”.

Călcâie uscate și crăpate

Calcaiele uscate, crapate sunt de obicei cauzate de o deficienta foarte severa de omega-3.

„Ficatul produce bilă și bila vă ajută să descompuneți și să absorbiți vitaminele solubile în grăsimi, precum și substanțele nutritive solubile în grăsimi, cum ar fi acizii grași omega-3”, a spus doctorul.

„Dar, cu o funcție hepatică slabă, nu producem cantitatea de bilă de care avem nevoie pentru a ajuta la extragerea acizilor grași omega-3. Poate fi, de asemenea, o deficiență de vitamina B3.”

Mâncărimi ale picioarelor

Potrivit Dr. Berg, mancarimile picioarelor exista „de obicei”, deoarece bila produsa de ficat este foarte, foarte ingrosata.

Bila se întoarce apoi în ficat și apoi înapoi în sânge.

„Din sânge se întoarce în țesuturi și asta poate apărea ca mâncărime”, a spus el.

„Cunosc unii oameni care au această mâncărime insuportabilă în picioare, care îi înnebunește toată noaptea, dar nu fac legătura. Problema probabil nu este la picior, ci la ficat.”

El a adăugat: „Dar poate fi și o ciupercă care crește pe picior. Persoanele cu probleme hepatice au mai multe infecții fungice nu doar pe picior, ci și pe unghiile de la picioare”.

 

 

Recent Posts

Când ajung noile taloane de pensii recalculate și la ce să fie atenți pensionarii

Poșta Română va începe să livreze noile taloane de pensie către pensionari, chiar în următoarele…

19 minute ago

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

50 de minute ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

o oră ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

2 ore ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

3 ore ago

Citeste si: