Categories: Expertul zilei

Medic cardiolog de renume: acestea sunt alimente pe care tind să le evit. Provoaca un risc crescut de boli cardiovasculare, cancer și diabet

O dietă sănătoasă este piatra de temelie a unei vieți sănătoase, dar accentul nu ar trebui să fie pus doar pe lucrurile pe care trebuie să le includeți în regimul dumneavoastră alimentar. Un cardiolog a dezvăluit alimente populare care ar putea aduce vești proaste pentru sănătatea cardiovasculară și ar trebui evitate.

De la chipsuri la slănină, alimentele de bază găsite în multe frigidere  ar putea pune bazele dăunătoare pentru problemele cardiace. Doar in Marea Britanie, aproximativ 48.000 de persoane cu vârsta sub 75 de ani mor din cauza bolilor cardiace și circulatorii în fiecare an.

Din fericire, alegerile dietetice inteligente ar putea ajuta la reducerea riscului de a dezvolta aceste probleme. Dr. G. Sunthar Kanaganayagam, cardiolog consultant la Spitalul Lister, parte a HCA Healthcare UK, a împărtășit sfaturile sale

Alimentele pe care nu le-ar manca niciodata un medic cardiolog

Sursă foto: FreePik

Dr Kanaganayagam: In calitate de medic cardiolog, tind să evit alimentele care sunt bogate în grăsimi nesănătoase, sodiu și zaharuri adăugate. Acestea includ alimente procesate, cum ar fi fast-food, carne procesată (de exemplu, bacon, chorizo) și gustări ambalate, precum și băuturi dulci.

Sunt vegetarian, dar dacă nu as fi, aș evita consumul excesiv de carne roșie și produse lactate cu grăsimi, deoarece acestea sunt bogate în grăsimi saturate și grăsimi trans. O dietă bogată în grăsimi saturate este asociată cu un risc crescut de boli cardiovasculare, cancer și diabet.

Desigur, toți suntem oameni si ne dorim sa consumam aceste produse, dar ar trebui să faca parte din rutina de răsfăț, mai degrabă decât să facă parte din rutina zilnică.

De ce sunt aceste alimente dăunătoare sistemului cardiovascular?

Dr. Kanaganayagam a spus: Aceste alimente pot fi dăunătoare sistemului cardiovascular din mai multe motive.

Alimentele bogate în grăsimi nesănătoase, cum ar fi grăsimile trans și grăsimile saturate, vă pot crește nivelul de colesterol rău (LDL) și vă pot reduce nivelul de colesterol bun (HDL). Acest lucru poate duce la acumularea de depozite de grăsime în arterele dumneavoastră, crescând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Termenul medical pentru aceasta este ateroscleroza.

Alimentele bogate în sare pot contribui la creșterea tensiunii arteriale, un factor cheie de risc pentru bolile cardiovasculare. Și alimentele cu adaos de zaharuri pot duce la creșterea în greutate și la creșterea riscului de boli de inimă și diabet, care are un impact asupra atât de multe lucruri diferite din organism, inclusiv rinichii, ochii și inima.

Cu ce am putea inlocui aceste alimente daunatoare?

Dr. Kanaganayagam a explicat posibilittatea de a inlocui alimentele procesate, cu alimente întregi, neprocesate cât mai mult posibil. Acestea includ fructele, legumele, cerealele integrale, proteinele slabe și grăsimile sănătoase (cum ar fi avocado, peștele și semințele).

În loc de băuturi dulci, încercați apă, ceai neîndulcit sau apă infuzată cu fructe. Puteți schimba carnea roșie cu proteine mai slabe precum puiul și peștele sau puteți crește numărul de mese vegetariene pe care le aveți

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

30 de minute ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

59 de minute ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

2 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

2 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

3 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

3 ore ago

Citeste si: