Categories: Ştiri sănătate

Medic primiri urgențe: „Sistemul public a fost obligat să accepte toţi bolnavii cu SARS-CoV-2. Privatul a triat pacienţii”

Într-un mesaj postat pe Facebook și devenit viral, Alina Martău, cadru medical la Spitalul Județean Pitești, Unitatea de Primiri Urgențe apostrofează statul pentru lipsa măsurilor de susținere a cadrelor medicale aflate în linia întâi.

Pe lângă riscul crescut de contaminare la care este expusă, Doamna Doctor Martău critică statul pentru dreptul oferit unităților private de a-și selecta pacienții bolnavi de covid-19, în comparație cu unitățile de stat unde sunt primiți toți pacienții fără drept de apel.

„Sunt 8 luni de când a început lupta cu virusul SARS-CoV-2, luni de emoţii, incertitudini, eşecuri sau victorii medicale. Sectorul medical a fost şi este cel mai expus riscului de contaminare. S-a lucrat in condiţii de multe ori umilitoare, dar s-a mers înainte, fiecare conştientizând că pacientul trebuie salvat. Sistemul public a fost obligat să accepte toţi bolnavii, cronici, acuţi sau infectaţi cu SARS-CoV-2.

Privatul şi-a mentinut poziţia de alegere şi triere a pacienţilor, iar medicii de familie şi-au continuat activitatea ca înainte de pandemie, majoritatea mai mult on-line. Deci, unde a fost cel mai mare risc de contaminare? Statistica arată numărul crescut al personalului medical infectat şi cele peste 40 de decese din randul său.

Acum întreb… şi aştept poate şi-un răspuns…. Proiectul gărzilor trecute ca vechime în muncă nu merita să fie redeschis şi votat? Plata orelor de gardă nu trebuia revizuită? Lupta cu virusul va continua, laşitatea nu este cunoscută în sănătate, însă nu căutaţi dragi decidenţi să vă folosiţi de devotamentul nostru, pentu a uita că mai avem şi drepturi…”

 

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

25 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

56 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică