Categories: Stil de viaţă

MEDIC: Refuzul de a IERTA ne îmbolnăvește de CANCER

MEDIC: Refuzul de a IERTA ne îmbolnăvește de CANCER. De altfel, neiertarea este clasificata în tratatele de medicina drept o boală. Mulți fac cancer din cauza aceasta…

Refuzul de a ierta ne îmbolnăvește de boli grave, neiertarea fiind catalogată în tratate de medicină drept o boală. Potrivit unor studii, peste 60% din pacienții care au cancer au și probleme cu iertarea.

„A greși este omenesc, a ierta este divin” (Alexander Pope)

De altfel, medicii au luat în calcul o terapie a iertării pentru acești pacienți diagnosticați cu forme grave de cancer, notează cbnnews.com.

Sursa foto: Pixabay

„Este important sa tratezi ranile sau tulburări emotionale deoarece ele chiar pot împiedica reacțiile la tratamente, chiar dorința de a urma un tratament”, a explicat dr. Steven Standiford, sef de chirurgie la Cancer Treatment Centers din America,

Dintre toti pacientii cu cancer, 61% au probleme cu iertarea, si dintre acestia, la mai mult de jumătate sunt severe, potrivit unui studiu efectuat de dr. Michael Barry, preot și autor al cărții, „Proiectul Iertarea”.

Anxietate cronică

Potrivit dr. Barry, toate aceste emoții negative pe care le ținem în noi, mânia și ura pentru cineva ne dau o stare de anxietate cronică. Această anxietate cronică ne va face mai vulnerabili în  fața oricărei boli.

Cum? Care este explicația? Ei bine, anxietatea cronică produce foarte previzibil exces de adrenalina si cortizol. Astfel, se diminueaza productia de celule natural killer, soldatii corpului in lupta impotriva cancerului.

Barry a mai spus ca primul pas in procesul de invatare a iertarii este sa realizam cât de mult am fost iertați de Dumnezeu.

„Iertând te ridici mai presus decît cei ce te-au insultat.” (Napoleon)

„Atunci când o persoană iartă din inimă – care este standardul de aur, vedem în Matei 18, iertarea din inimă – ea este capabila să găsească un sentiment de pace.

Destul de des pacientii nostri se refera la faptul că se simt mai usori”, a mai explicat medicul preot.

De altfel, singura cale de a ne curăţa rănile emoţionale de otrava lor este iertarea. Este necesar să iertăm pe cel ce ne-a rănit, oricît de gravă ni s-ar părea greşeala în mintea noastră.

Iertarea ne vindecă mintea și sufletul

Trebuie să iertăm chiar dacă nu merită să fie iertat, dacă nu de dragul lui, măcar de dragul nostru, pentru a nu mai suferi de fiecare dacă când ne gîndim la acea persoană sau la acele întâmplări care ne-au creat supărarea.

Iertarea este remediul care ne poate vindeca mintea şi apoi şi sufletul. Iertarea trebuie însă să fie totală, în profunzimea sufletului.

Am iertat în întregime atunci cînd, oricâte eforturi am face să ne reamintim, nu mai ştim care a fost cauza supărării, pentru că ea a dispărut.

Iertarea trebuie exersată, chiar dacă la început ni se pare dificil. Cu timpul va deveni o obişnuinţă şi în cele din urmă ne vom putea ierta şi pe noi înşine pentru toate rănile şi otrava pe care le-am creat. Iertarea de sine duce la acceptarea de sine şi apoi la iubirea de sine.

„Iertarea este cheia spre acțiune și libertate!”

Potrivit dr. Barry, cei mai mulți dintre noi nici nu ne dăm seama ce furie și ură purtăm, până în momentul în care nu o lăsăm să plece…

Barry a mai spus ca cei mai multi oameni nu isi dau seama ce furie și ură poarta, până cand nu au lăsat-o să plece

 

Recent Posts

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

16 minute ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

26 de minute ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

46 de minute ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

o oră ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

2 ore ago

De ce e mai sănătoasă cafeaua cu lapte. Are un efect uimitor

Datorită combinației dintre proteinele și antioxidanții pe care o conține, cafeaua cu lapte poate avea…

2 ore ago

Citeste si: