Medic român: Markerii tumorali cresc în cazul celor care mănâncă FRUCTE în exces

Fructoza a devenit în ultimii ani un personaj negativ al dietei, ale cărui efecte negative ajung de la intestin la creier.

Marius Văduva, onco-nutriționist, a vorbit în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, despre excesul de fructe, spunând că este la fel de grav ca și cum ai consuma zahăr.

”Așa cum le spun și copiilor mei, atunci când vorbesc de zahărul alb, de dulciurile care sunt făcute cu zahăr industrial, cel care se folosește de către gospodinele noastre de atâția ani, acel lucru este inutil și fără sens din punct de vedere al nutrienților, al beneficiilor sau cu ce ar putea să contribuie. Zahărul nu are niciun sens să îl folosim. Dar, pentru sănătatea pancreasului, un lucru foarte important, și am deja foarte mulți pacienți cu boli grave cărora le spun că excesul de fructe este la fel de grav ca și cum ai consuma zahăr”, spune Marius Văduva.

Fructoza din fructe are un proces de asimilare în corpul uman care depășește partea de zahăr alb

”Am pacienți la care, în primele două luni, îi rog să nu consume niciun fruct. Dacă sunt într-un cancer cu metastaze, fructoza din fructe are un proces de asimilare în corpul uman care depășește partea de zahăr alb. Fiindcă acolo se produce o metabolizare, la nivel de zahăr, atunci când intră în corp, în funcție de cantitatea pe care i-o dăm, ficatul este obligat să ajute la procesarea acestui zahăr și se transformă în glicogen care se poate depozita în corpul uman cam până la 1.5 Kg.

Fructoza intră direct în sânge, nu este procesată de ficat

Dar dacă noi nu consumăm zahăr și consumăm fructe, fructele sunt mult mai sănătoase, dar fructoza din fructe intră direct în sânge. Nu mai este procesată de ficat, să fie transformată în glicogen. Și atunci este direct un boom asupra ficatului.

Dacă ai mâncat acum 2 kg de fructe, sau 1 kg, sau 800 g, toată fructoza intră în sânge în mod direct și forțează pancreasul să producă în acest moment insulină. Dacă ai mâncat o prăjitură, pancreasul produce insulină cât solicită la nivel de glicemie pe care ajunge sângele să o trimită către neurotransmițători și să pună pancreasul la muncă, dar este durata mai mare. Fructoza intră direct în sânge”, mai povestește el.

Markerii tumorali cresc în cazul celor care mănâncă fructe în exces

”Am pacienți care au exagerat și am putut să le arăt cum markerii tumorali, într-o singură lună, s-au dublat în cazul celor care au mâncat pepene cât au putut, sau struguri pentru că era sezonul, chiar și câte un platou o dată. În momentul acela am observat că mai curând le dădeam o bucată de friptură decât să consume o jumătate de kilogram de struguri sau patru felii de pepene. Fiindcă celulele tumorale s-au dublat. Pentru că fructoza nu mai este procesată. Intră direct în sânge și pancreasul nu face față să producă insulina. Și atunci, nu fructe în exces!”, spune onco-nutriționistul.

Fructoza se depune sub forma de grăsime

”Ce se întâmplă cu fructoza? Pancreasul se chinuie, începe să o depună în țesuturi, pentru că ajunge la un mecanism care nu este studiat și nu este prezentat nici în cărțile de medicină, dar eu mă uit de șapte ani la corpurile noastre și mi se spune adesea că pacientul este vegetarian și mănâncă doar fructe. Și când mă uit la ficat, are steatoză hepatică.

Fructele în exces sunt periculoase pentru ficat, sunt periculoase pentru bolile oncologice și sunt periculoase pentru bolile neurodegenerative, pentru capilare, pentru rinichi. Poți să te trezești cu o creatinină mai mare pentru că fructoza și glucoza sunt factori pentru capilarele noastre de distrugere efective. Sunt fragile și tot ce înseamnă glucoză este mai rău decât dacă am mâncat o bucățică de șuncă țărănească, ardelenească, spune medicul.

Recent Posts

Băutura cu calciu, magneziu și potasiu care ajută la ameliorarea „tuturor durerilor” din organism

Un raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a arătat că o alimentație sănătoasă și…

13 minute ago

Previziunea lui Carmen Harra pentru Florin Piersic: El este codificat cu cifra 11

Carmen Harra și-a exprimat în mod public sprijinul pentru Florin Piersic. Deși marele actor este…

43 de minute ago

Andrei Caramitru: „Dacă tu iei mai puțin de 1.500 de euro net, e doar eșecul tău”

Un renumit economist român a declanșat furia opiniei publice imediat după ce a susținut că…

o oră ago

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

2 ore ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

2 ore ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

2 ore ago

Citeste si: