Medic: Toți mâncăm aceste alimente sănătoase, dar nici măcar nu ne gândim că fac rău la ficat

Consumul unui aliment util este, de fapt, în detrimentul ficatului.

Alimente utile care dăunează ficatului

Fructele, după cum știți, trebuie să fie prezente în alimentație. Ele saturează organismul cu vitamine și oligoelemente importante. Dar ele sunt utile doar în cantități limitate, nu trebuie să exagerați.

Nutriționistul Evgeny Arzamastsev a dezvăluit care este motivul pentru care se întâmplă acest lucru. El notează că fructele afectează negativ ficatul.

Acest efect negativ al consumului lor se datorează fructozei, care este transformată de ficat în glucoză. Dacă există prea multă fructoză în organism, atunci aceasta se transformă în cele din urmă în grăsime, care se depozitează în ficat. Dr. Arzamastsev adaugă că aditivii artificiali și alimentele prăjite provoacă, de asemenea, daune acestui organ. Alimentele grase și dulci sunt dăunătoare pentru acesta.

Adevărul este că toate toxinele trec prin ficat, care acționează ca un filtru. Cu cât o persoană mănâncă mai multă mâncare nesănătoasă, cu atât mai mult este împovărat organul intern, potrivit sursei.

Aproape toată lumea ia ocazional un medicament aparent inofensiv, dar nu toată lumea știe despre efectul său extrem de negativ asupra ficatului.

Potrivit chirurgului Dmitri Monakhov, în această privință, o pastilă pe care fiecare dintre noi o are în cabinetul medical de familie este cea mai nocivă.

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Cea mai nocivă pastilă pentru ficat

Medicul recomandă administrarea pastilelor cu prudență. El adaugă că aportul necontrolat de paracetamol este extrem de periculos.

„Paracetamolul este disponibil la orice farmacie fără prescripție medicală. Dar afectarea ficatului din cauza administrării acestuia este frecventă”, spune medicul. „Înainte de a lua orice medicament sau supliment, trebuie neapărat să consultați un medic care vă va prescrie doza și durata de administrare potrivite pentru dumneavoastră”, adaugă doctorul Monakhov, potrivit sursei.

Înghesuit în multe dulapuri medicale din casele noastre, paracetamolul este un analgezic pentru tratarea diferitelor dureri.

Mulți iau mica pastilă albă fără să se gândească de două ori la efectele sale nedorite, dar există unele efecte secundare de care trebuie să fiți conștienți, la fel ca în cazul oricărui alt medicament.

Recent Posts

OMS avertizează asupra unui virus mortal: Provoacă inflamație la nivelul ficatului

OMS avertizează asupra unui virus mortal! Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a transmis printr-un comunicat,…

15 minute ago

Mare atenție, șoferi! Pedeapsă cu închisoarea dacă faceți această greșeală

Mare atenție, șoferi!  Proiect de lege înăsprit pentru șoferi. Pedepse mai mari pentru cetățenii prinși băuți…

45 de minute ago

Amețeli și dureri de cap. Află ce se întâmplă atunci când îți pierzi echilibrul

Amețelile și durerile de cap pot fi simptome ale unor probleme de sănătate care afectează…

o oră ago

Pensia privată: Informatii ulile despre banii românilor de la bătrânețe

Sistemul de pensii private din România a fost introdus în 2008, odată cu crearea Pilonului…

2 ore ago

Sfârșitul lumii este aproape: O clarvăzătoare a dezvăluit data exactă a Apocalipsei și detalii terifiante despre ” Antihrist”

Mhoni Vidente a generat agitație pe rețelele de socializare cu ultima sa predicție despre sfârșitul…

2 ore ago

Citeste si: