Categories: Expertul zilei

Medic: vitamina vindecătoare de cancer. Vitaminele esențiale pentru pacientul oncologic

Interesul pentru utilizarea unor doze foarte mari de vitamina C ca tratament pentru cancer a început cu mult timp în urmă, în anii 1970, când s-a descoperit că unele proprietăți ale vitaminei o pot face toxică pentru celulele canceroase. Studiile inițiale pe oameni au avut rezultate promițătoare, dar ulterior s-a constatat că aceste studii sunt viciate.

Studiile ulterioare bine concepute, randomizate, controlate ale vitaminei C sub formă de pastile nu au găsit astfel de beneficii pentru persoanele cu cancer. În ciuda lipsei de dovezi, unii practicieni de medicină alternativă continuă să recomande doze mari de vitamina C pentru tratamentul cancerului.

Mai recent, s-a descoperit că vitamina C administrată printr-o venă (intravenoasă) are efecte diferite față de vitamina C administrată sub formă de pastile. Acest lucru a provocat un reînnoit interes pentru utilizarea vitaminei C ca tratament pentru cancer.

Dr. Antonio Jimenez: vitamina c distruge celulele canceroase

Sursa foto: arhiva doctorulzilei

În cadrul unui interviu pentru „Ce se întâmplă doctore?”, Dr. Antonio Jimenez, fondator și director medical al Centrelor de tratament mondial Hope4Cancer a subliniat importanța vitaminei C în lupta cu cancerul, dar și a seleniului.

„În Europa și în Anglia studiile arată că vitamina C distruge celule canceroase. Oamenii sunt printre puținele mamifere care nu produc vitamina C, motiv pentru care trebuie să o luăm din surse externe. Suplimentarea cu vitamina C este foarte importantă. În primul rând din alimentație, dar dacă e greu să facem asta, putem lua și suplimente.

Din nou, administrarea e individualizată, pentru că unitățilecare mi se recomandă mie, îți pot face rău ție. Dacă te confrunți cu diaree, reduci doza, până ajungi la cea pe care o tolerezi. Alte suplimente sunt Omega. De asemenea, avem nevoie de suplimente pentru imunitate. Îmi place curcuma pentru că are multe beneficii extraordinare.

Un alt mineral important este seleniu, despre care s-a descoperit că poate reduce riscul de cancer. Vitamina D este și ea esențială. 80% dintre pacienți au un nivel redus și trebuie să avem între 80 – 100 nanograme per mililitru, iar media este de 35. Este o valoare normală, dar este redusă”, a declarat Dr. Antonio Jimenez

Importanța seleniului

Studiile clinice analizează posibilul rol al seleniului în reducerea riscului de cancer de sân. Un studiu a sugerat că seleniul poate ajuta la reducerea limfedemul legat de tratament.

Seleniul poate reduce căderea părului, durerile abdominale și pierderea poftei de mâncare la pacienții cu cancer ovarian care primesc chimioterapie.

Seleniul poate reduce riscul de cancer de prostată, colon, cancer gastrointestinal, pulmonar și de sân. Seleniul acționează ca un antioxidant.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

11 ore ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

12 ore ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

12 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

13 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

13 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

14 ore ago

Citeste si: