Categories: Ştiri sănătate

Medicamentul MINUNE care pune capăt pandemiei! Milioane de oameni îl pot primi chiar AZI

Medicamentul MINUNE care pune capăt pandemiei! Anunţ excelent pentru toată România! Se întâmplă chiar. Medicamentul minune care pune capăt pandemiei va ajunge astăzi în țară. Ce persoane vor beneficia primii de ”Molnupiravir”, un medicament antiviral folosit în tratamentul Covid-19.

Medicamentul MINUNE care pune capăt pandemiei! Milioane de oameni îl pot primi chiar AZI

Medicamentul MINUNE care pune capăt pandemiei. 50.000 de cutii cu Molnupiravir, un medicament antiviral folosit în tratamentul Covid-19, vor ajunge astăzi în țară. Ministrul sănătății, doctorul Alexandru Rafila, a explicat că medicamentele vor fi distribuite spitalelor în care sunt tratați pacienți infectați cu coronavirus, dar și centrelor ambulatorii de evaluare. Medicamentul este recomandat pentru tratarea adulților cu forme ușoare până la moderate de boală, dar care prezintă risc de a dezvolta complicații și de a ajunge la deces.

Când vom avea elemente mult mai concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei?

Medicamentul poate fi utilizat cu succes împotriva variantei Omicron

Producătorii Molnupiravir-ului au anunțat recent că medicamentul poate fi utilizat cu succes împotriva variantei Omicron, fapt demonstrat de șase studii preclinice independente. Doctorul Rafila a mai spus că pentru ca medicamentul produs de Pfizer să fie autorizat în România așteaptă ca Uniunea Europeană să încheie un contract cu producătorul.

În legătură cu pandemia de coronavirus, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, apreciază că acest val al pandemiei va fi ultimul de natură să afecteze grav sănătatea publică.

Rafila: Utilizarea măştii la tulpina Omicron este cel mai important element

„Cred că în luna martie o să putem să avem o discuţie aplicată despre un calendar pe termen mediu măcar, încât să existe predictibilitate, nu o măsură pe care o luăm de azi pe mâine şi cred că în luna martie, când vom avea elemente mult mai concrete în ceea ce priveşte evoluţia pandemiei, putem să stabilim împreună un program, încât – e o opinie personală acum, luaţi-o ca atare, dar cred că începând din luna mai, aceste tipuri de evenimente se pot relua, probabil cu anumite limitări, nu ştiu dacă se referă neapărat la număr, da trebuie păstrate elemente de siguranţă care înseamnă oarecare distanţare sau, în cazul unor evenimente publice, nu neapărat nunţi, utilizarea măştii. Cred că utilizarea măştii la tulpina Omicron este cel mai important element pentru că este o bariueră mecanică care previne transmiterea”, transmite ministrul, potrivit RRA.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

25 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

56 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică