Categories: Ştiri sănătate

Medicii, din ce în ce mai alarmați! Un sfert din populația României este AFECTAT de OBEZITATE

Prodecanul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, conferenţiar universitar doctor Monica Tarcea, trage un semnal de alarmă, în cadrul Conferinţei Dieteticienilor „Obezitatea la copil – actualităţi, implicaţii şi perspective de prevenţie şi tratament”: ”Cel puţin un sfert din populaţia României este afectat de obezitate”.

„În România, un sfert din populaţie este afectată de obezitate, acestea sunt datele oficiale, dar ponderea acestui procentaj este mult mai ridicat pentru că multe persoane nu se prezintă la medic, nu sunt diagnosticate, nu sunt luate în evidenţă. Cifrele sunt oricum îngrijorătoare”, a spus dr. Tarcea.

Potrivit prodecanului UMF Târgu Mureş, obezitatea este o boală cu o frecvenţă din ce în ce mai crescută nu doar în rândul adulţilor, ci şi în rândul copiilor şi tinerilor.

„Obezitatea la copil este o temă mai mult decât actuală şi se vede că, oricât am discuta despre ea, nu reuşim să o rezolvăm corect pentru că sunt foarte mulţi factori obezogeni în jurul nostru, foarte mulţi factori comportamentali greu de identificat şi nu întotdeauna avem susţineri financiare pentru programe de prevenire a obezităţii. Este o boală cu o frecvenţă din ce în ce mai mare în rândul copiilor, al tinerilor, dar şi al adulţilor. Trebuie să facem neapărat ceva. Surpriza mea şi a echipei mele a fost că, în momentul în care am lansat invitaţia la această conferinţă, am primit răspuns din partea multor persoane, specialişti valoroşi din diverse domenii de activitate, genetică, clinică, psihologie, sport etc. Interes există inclusiv din partea populaţiei şi a medicilor de familie, dar şi din partea specialiştilor”, a arătat Monica Tarcea, precizând că trebuie tras un semnal de alarmă.

Asociaţia Română de Nutriţie şi Dietetică (ARoND) în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, organizează, începând de miercuri, timp de patru zile, două conferinţe în domeniul nutriţiei şi dieteticii.

Una dintre conferinţe este „A 5-a Conferinţă a Dieteticienilor cu participare internaţională” având tema „Obezitatea la copil – actualităţi, implicaţii şi perspective de prevenţie şi tratament”, şi de derulează miecuri şi joi. A doua este Conferinţa Internaţională „Cercetări transdisciplinare în kinetoterapie, activităţi fizice şi nutriţie sportivă” (cu specific pe domeniile Nutriţie, Balneofiziokinetoterapie şi Educaţie Fizică şi Sport), în 3 şi 4 noiembrie, organizată în parteneriat cu Gazi Universitesi Ankara şi Science and Sport Culture Association. Aceasta are ca obiectiv îmbunătăţirea cunoştinţelor de nutriţie oferite sportivilor.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

16 minute ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

47 de minute ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

o oră ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

2 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

2 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

3 ore ago

Citeste si: