Meniu special pentru pacienți de Sfânta Parascheva. La ce spital se întâmplă asta

Din cuprinsul articolului

Meniu special pentru pacienți de Sfânta Parascheva. La ce spital se întâmplă asta în zi de mare sărbătoare și ce le-a pregătit conducerea celor internați aici.

 

Cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva, un spital din România le pregătește pacienților un meniu special. Cei cărora starea de sănătate le permite vor avea parte de o masă îmbelșugată sub supravegherea medicilor.

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva Iași a transmis miercuri, 12 octombrie, că bolnavii vor putea să sărbătorească această zi aproape la fel ca în sânul familiei.

”Apropierea Sărbătorii ”Sfintei Cuvioase Parascheva” are dublă semnificație pentru personalul medical care activeaza in cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

Ne reamintește se ne uităm spre noi, să mulțumim pentru ce avem și mai ales pentru sănătate (un deziderat și un scop suprem pentru care luptăm alături de pacienții nostri zi de zi).

Belșug în zi de sărbătoare

Ne face să ne organizăm pentru cei pe care îi îngrijim să simtă sărbătoarea în zi de hram al Spitalului care poartă numele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Astfel, pacienților cărora patologia pentru care sunt internați le permite un regim alimentar diversificat le-am gândit un meniu deosebit.

Am analizat împreună cu specialistul în nutriție și dietetică, până la ultimul detaliu, alimentele de care se pot bucura cei mai mulți dintre pacienți.

Astfel, vineri 14 octombrie aceștia vor avea la masa de prânz ciorbă de perișoare, piure și friptură de pui la tavă cu salată de sfeclă roșie. Desertul va consta în budincă de branză de vaci la cuptor și mere.

Ne-am gândit de asemenea la cei care poate și-ar fi dorit să participe la slujba de Sf Parascheva, dar afecțiunile de care suferă și pentru care sunt internați nu le permite acest lucru.

De aceea, preotul misionar al spitalului nostru care, constant este alături de cei în suferință, va oficia o slujbă și va cuvânta rugăciuni pentru bolnavi dar și pentru cei care îi îngrijesc, atât personalul medical cât și auxiliar.

Facem tot ce ține de noi pentru ca pacienții să treacă mai ușor de perioada spitalizării, iar starea de spirit este un aliat important în complianța față de tratament a acestora, în dorința de a se însănătoși și a-și relua viața și activitățile de zi cu zi cât mai repede”, a mai spus medicul, citat de ziare.com.

Așadar, măcar în zi de sărbătoare să fie meniu bogat, că în restul zilelor e sărăcie lucie când vine vorba de mâncarea pacienților.

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

4 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

5 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

5 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

6 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

6 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

7 ore ago

Citeste si: