Metoda Schamroth: Cum ar putea fi depistat cancerul pulmonar, cu un simplu test al degetelor?

Un test simplu al degetelor ar putea dezvălui o afecțiune gravă: cancerul pulmonar. Metoda Schamroth este caracterizată de poziția degetelor, atunci când sunt unite. Spațiul creat poate determina prezența cancerului pulmonar, potrivit unei asistente.

Potrivit Daily Mail UK, persoanele sănătoase ar trebui să observe, în mod ideal, un spațiu în formă de diamant între cele două unghii, atunci când degetele sunt unite. Persoanele care nu au acest spațiu ar putea avea degetele curbate, ceea ce poate fi un semn al cancerului pulmonar. Cum poți realiza testul, în câteva secunde, prin metoda Schamroth?

Metoda Schamroth poate dezvălui curbarea degetelor, un simptom ce pare să fie cauzat de afecțiunea letală. Curbarea degetelor este provocată de acumularea fluidelor, deși nu este clar modul în care acest tip de cancer creează această manifestare.

Persoanele care suferă de curbarea degetelor ar putea să nu sesizeze spațiul care, în mod normal, s-ar forma între unghii. Afecțiunea aplatizează vârful degetelor, motiv pentru care degetele se unesc perfect, fără să realizeze un spațiu.

Conform experților, 35% dintre pacienții bolnavi de cancer pulmonar manifestă acest simptom.

„Majoritatea pacienților care suferă de cancer pulmonar nu sunt conștienți de curbarea degetelor, deoarece nu știu că există, sau nu știu cum să o descopere. Cu toate acestea, metoda Schamroth este simplă și poate fi realizată în câteva secunde. Testul este folosit de mulți medici drept o metodă parțială în determinarea unor afecțiuni, însă poate fi efectuat și acasă, individual”, a declarat Emma Norton, asistentă în cadrul BUPA UK,pentru Huffington Post.

Curbarea degetelor, denumită și „clubbed fingers”, se dezvoltă în stadii diferite, începând cu sensibilizarea patului unghiei și strălucirea pielii din apropierea ei. Unghia se poate curba mai mult decât în mod normal, iar vârfurile degetelor se pot umfla.

Persoanele care observă schimbări în aspectul degetelor arătătoare și a formei unghiilor ar putea cere sfatul unui specialist.

Pentru a realiza testul, persoanele trebuie să apropie vârfurile indicelor spate în spate, precum arată poza. Ideal, în urma poziției corecte, persoanele ar trebui să observe un spațiu în formă de diamant.

Recent Posts

De ce e mai sănătoasă cafeaua cu lapte. Are un efect uimitor

Datorită combinației dintre proteinele și antioxidanții pe care o conține, cafeaua cu lapte poate avea…

29 de minute ago

Cum se recalculează pensiile. CNNP a publicat procedura exactă

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a emis formularele pentru recalcularea pensiilor, care va avea…

58 de minute ago

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

o oră ago

Când ajung noile taloane de pensii recalculate și la ce să fie atenți pensionarii

Poșta Română va începe să livreze noile taloane de pensie către pensionari, chiar în următoarele…

2 ore ago

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

2 ore ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

3 ore ago

Citeste si: