Mierea de albine, un tratament eficient pentru gută. Cum se folosește

Mierea pentru gută. Albinele trebuie să polenizeze aproximativ 3-4 milioane de flori, pentru a obține un kilogram de miere. Potrivit studiilor efectuate, nectarul acestor inflorescențe este prelucrat minuțios de către albinele harnice și îmbunătățit cu propriile lor substanțe biologice. Mierea este considerată un produs al albinelor și apoi un produs vegetal.

Transformarea nectarului în miere este un proces chimic și fizic, la care ia parte o întreagă familie de albine. Albinele tinere prelucrează nectarul în 20 de minute, timp în care nectarul pierde o cantitate mare de apă, se saturează cu enzime, după care este depus în celulele de ceară, timp de 3-5 zile. În acest interval de timp, el suferă niște modificări fizice și chimice, transformându-se astfel în miere.

Mierea pentru gută

Din cartea „Apiterapia pentru toți”, scrisă de C. Antonov, aflăm că în caz de reumatism se folosește mierea (de levănțică, dacă se poate). Se administrează două linguri dimineața, pe stomacul gol, mai ales în timpul crizelor dureroase.

Pentru gută, se administrează cataplasme cu miere pe locurile dureroase. Dacă freci cu miere articulațiile în timpul gutei, o să obții efectul de așa-numită lubrifiere articulară. Aceasta contribuie la eliminarea acidului uric. Înainte de a freca mierea, este important să o încălzești mai întâi cu un suport de încălzire sau cu abur în apă fierbinte. Ulterior, trebuie să freci mierea în articulație cu mișcări de masaj timp de 15 minute. Acest remediu naturist este folosit din cele mai vechi timpuri.

După aceea, este important să pui un șervețel gros de hârtie, uns și el cu miere, înfășurându-l într-o pungă de plastic, fixând compresa cu miere cu un prosop cald. Îl poți îndepărta după 3-4 ore. Trebuie să știi că poți face astfel de comprese și noaptea. Se recomandă utilizarea a 10 comprese cu miere. Primele patru trebuie aplicate zilnic, următoarele șase comprese, o dată la două zile. Apoi trebuie să faci o pauză de 2-3 săptămâni și să repeți procedura.

Mirea la gută poate fi aplicată și sub formă de cremă. Poți prepara un unguent din miere pentru un efect mai mare. Acesta te va ajuta la ameliorarea semnificativă a durerilor articulare într-un timp scurt. Pentru prepararea acestuia este necesar să amesteci un pahar și jumătate de suc de ridiche neagră, 0,5 pahare de vodcă, 1 pahar de miere și să adaugi o lingură de sare. După care amestecul trebuie agitat. Soluția se lasă 1 oră și se întinde pe articulații.

Valoare calorică mai mare decât carnea

Este bine de știut faptul că mierea are o mare valoare calorică, astfel încât 1 kg de miere conține 4.100 de calorii. Făcând o comparație simplă, aflăm următoarele:

1 kg miere = 1,680 kg carne de vită;
1 kg miere = 50 ouă;
1 kg miere = 5.900 ml de lapte;
1 kg miere = 20 de banane;
1 kg miere = 30 de portocale;
sau:
30 g miere dau 91 de calorii;
30 g gălbenuș de ou dau 87 de calorii;
30 g carne de vită dau 56 de calorii;
30 g cartofi dau 30 de calorii;
30 g lapte de vacă dau 22 de calorii.

Ce vitamine conține produsul albinelor

Mierea de albine conține vitamine esențiale pentru buna funcționare a organismului uman. Astfel, într-un kilogram din produsul albinelor găsim :
Vitamina B1 (pânã la 0,1 mg), care asigură buna funcționare a sistemului nervos, reglează metabolismul și menține dantura sănătoasă;
Vitamina B2 (până la 1,8 mg), care favorizează metabolismul și are efect antialergic;
Vitamina B3 (până la 2 mg), care are rol în buna funcționare a pielii, a părului și a mucoaselor;
Vitamina B5 (până la 1,5 mg), care îmbunătățește circulația sangvină periferică, ajută procesele de oxido-reducere ale organismului;
Vitamina B6 (până la 6 mg), care ajută sistemul nervos și aparatul digestiv;
Vitamina C (în cantitate de 40-60 mg), care activează formarea protrombinei, are rol în apărarea organismului, menține structura oaselor, a mușchilor, stimulează creșterea;
Vitamina K ajută la coagularea sângelui.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

o oră ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

2 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

3 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

3 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

4 ore ago

Citeste si: