Mii de bărbați cer „operații de înfrumusețare” a organelor genitale

Mii de bărbați cer „operații de înfrumusețare” a organelor genitale. Motivul? Societatea Italiană de Andrologie (SIA), la recentul său congres de la Bergamo, a făcut un bilanț al metodelor de întinerire pentru îmbunătățirea aspectului intimității masculine prin proceduri nechirurgicale și minim invazive.

Ce îi determină să apeleze la această metodă de retușare a părților intime? Pentru a umple un sentiment de nemulțumire sau de disconfort, datorat trecerii anilor.

„Din 100.000 de bărbați care vizitează andrologul în 7-10% din cazuri în fiecare an, pacienții ne cer intervenții pentru a îmbunătăți aspectul intimității lor”, spune Alessandro Palmieri, președintele SIA și profesor de urologie la Universitatea Federico II din Napoli.

Mii de bărbați cer „operații de înfrumusețare” a organelor genitale. Motivul?

„Ceea ce ne cer, pe lângă mărirea dimensiunii, sunt retușuri menite să șteargă semnele timpului care avansează”. Palmieri mai spune că „este noua frontieră a „sindromului de vestiar”, subliniază expertul, „care se schimbă și câștigă teren odată cu andrologia estetică, o nouă ramură a medicinei și chirurgiei estetice care se ocupă de îmbunătățirea bunăstării și a sănătății psihofizice a bărbaților. Iar satisfacția cu privire la aspectul organelor genitale este, din toate punctele de vedere, importantă pentru îmbunătățirea bunăstării bărbaților.

Urolog: Uneori cer intervenții, dar nu au nevoie de ele

Cu toate acestea, percepția unui bărbat despre intimitatea sa nu corespunde întotdeauna realității.

„Se întâmplă frecvent ca pacienții să ceară proceduri de care nu au nevoie”, explică Palmieri, „pentru că percep defecte inexistente sau minore. Aceasta este ceea ce numim dismorfie peniană din punct de vedere științific. În acest caz, pacientul nu ar trebui să fie alintat, ci ar trebui ajutat să înțeleagă percepția de sine eronată”.

În plus, pentru specialiștii SIA, trebuie să se ferească de informațiile, sfaturile și soluțiile ușoare care se găsesc adesea pe internet.

„Este esențial ca pacienții să fie urmăriți de un specialist care să știe să-i îndrume spre alegerile potrivite pentru a le rezolva problemele estetice într-o manieră personalizată.

Trecerea timpului schimbă aspectul organelor genitale

Creșterea numărului de solicitări de tratamente estetice în domeniul andrologic, deși este un fenomen de nișă, a crescut într-un timp foarte scurt. „A trecut de la zero la plus 7-10 la sută în ultimii 10 ani”, precizează Claudio Marino.

„Principalele motive provin dintr-un fel de jenă în situații intime

Din cauza trecerii timpului, aspectul organelor genitale nu mai corespunde dorințelor unui bărbat, sentimente de frustrare și neîncredere care pot afecta negativ și sfera sexuală. Dar această tendință de a recurge la tratamente estetice”, subliniază el.

„Se răspândește și în rândul tinerilor, datorită accesului sporit la pornografie, accentuat de pandemie, și deci la posibilitatea de a face comparații. Dar uneori este legată și de ceea ce este la modă”, mai spune Marino.

Bărbații doresc efectul de tinerețe

Pentru a obține „efectul de tinerețe”, bărbații recurg la tratamente estetice ușoare, dar și  la proceduri mai complexe.

„Obiectivul tratamentelor anti-îmbătrânire genitală este de a atenua semnele timpului și schimbările, cum ar fi golirea și lăsarea, care apar treptat odată cu trecerea timpului”, subliniază Palmieri, „Pentru a contracara această golire, se pot folosi materiale de umplere resorbabile specifice regiunii genitale. Acestea variază de la injecții de acid hialuronic pentru „remodelarea” penisului până la unde de șoc care pot satisface și cererile privind reducerea și netezirea cicatricilor în urma unei intervenții chirurgicale”.

Injecțiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite

„Această procedură poate fi combinată cu tratamente biorevitalizante, cum ar fi injecțiile cu plasmă îmbogățită cu trombocite (PRP) sau cu ace, o tehnică inovatoare care utilizează o rolă de ace pentru a stimula producția de elastină și colagen, continuă Marino.

„Printre cele mai populare tratamente se numără și reducerea grăsimii din regiunea abdominală, care îi privește pe bărbații cu o acumulare de grăsime în regiunea abdominală, în special în partea inferioară: grăsimea acoperă o parte din baza penisului, „furând” vizual câțiva centimetri din acesta.

„Prin intermediul unor protocoale specifice care implică unde de șoc focalizate și radiale, este posibilă reducerea excesului de „grăsime de pe burtă”, cu o îmbunătățire estetico-funcțională evidentă. Lungimea anatomică a penisului nu este de fapt mai mică în acest caz, dar organul pare așa pentru ochi, deoarece o parte din el este acoperit de grăsime’, relatează Marino, potrivit Tuday.

 

Recent Posts

Situație alarmantă. A apărul un nou virus mortal înrudit cu cel care produce Covid

A apărul un nou virus. Experții din domeniul sănătății sunt în stare de alertă maximă…

16 minute ago

Când ajung noile taloane de pensii recalculate și la ce să fie atenți pensionarii

Poșta Română va începe să livreze noile taloane de pensie către pensionari, chiar în următoarele…

45 de minute ago

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

o oră ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

2 ore ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

2 ore ago

Citeste si: