Categories: Ştiri sănătate

Minoră gravidă, umilită de Piedone. ”Ce faci, păpușă? E gravidă? Câți ani are? Păi și cum a rămas gravidă?”

Minoră gravidă, umilită de Piedone, filmată și postată pe rețelele de socializare fără acord. Centrul FILIA, o organizație pentru apărarea drepturilor femeilor, l-a criticat pe Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, pentru că a avut un comportament nepotrivit față de o minoră gravidă, internată la un centru de primire în regim de urgență.

Nu doar că primarul a umilit-o pe fată, dar a și postat pe Facebook imagini cu ea, deși era evident că minora nu și-a dat acordul să fie filmată. Potrivit surselor PRESShub, fata a născut prematur a doua zi după întâlnirea cu edilul.

Piedone, comportament inadecvat față de o minoră gravidă

„Zilele acestea primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a postat pe rețelele de socializare un clip de la vizita sa la un centru de primire în regim de urgență. Ne arătăm îngrijorarea față de mai multe aspecte surprinse în acest video.

Înregistrarea începe din start cu o abordare total nepotrivită către o fată de 15 ani aflată în centru: ❌” Ce faci, păpușă? Tu ești aici în centru? Și ești gravidă? E gravidă? Câți ani are? Păi și cum a rămas gravidă?”. ⚠️ Deși se observă clar în imagini că fata nu și-a dat acordul să fie filmată și chiar se ascunde, Popescu Piedone postează totuși imaginile în care se vede clar fața fetei.

În ultimul timp am văzut tot mai multe discuții despre mamele minore în spațiul public, însă această problemă trebuie abordată în mod sistemic și cu grijă la vulnerabilitatea acestora. În niciun caz printr-un limbaj total nepotrivit, prin expunerea publică a mamelor minore sau prin umilirea lor în fața unor camere de filmat, folosite pentru capital politic și imagine publică”, a transmis Centrul FILIA, pe Facebook.

ONG-ul a remarcat apoi că Piedone s-a purtat urât și cu angajatele acelui centru.

În acest context, Centrul FILIA a atras atenția că prevenirea sarcinilor în rândul adolescentelor necesită o abordare sistemică și pe termen lung, ce implică: introducerea unor campanii de educație sexuală în școli, acces facil la metode de contracepție sau avort, existența unor cabinete de planificare familială, politici sociale care să vină în sprijinul mamelor minore și să le ajute să se integreze social pentru continuarea studiilor, găsirea unui loc de muncă etc.

Gravida umilită de Piedone a născut prematur

Potrivit surselor PRESShub, minora gravidă umilită de primarul Cristian Popescu Piedone a născut prematur a doua zi după întâlnirea cu edilul.

„Minora urma să nască la sfârșitul acestei luni. Era în săptămâna 37, deci la limita a ceea ce se consideră o naștere prematură. A născut luni și este internată la Maternitatea Polizu”, a explicat, pentru PRESShub, o sursă din cadrul Primăriei Sectorului 5.

Atât mama, cât și copilul sunt bine, fără probleme de sănătate.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: