Modalități eficiente de a scădea tensiunea arterială supranumită și ucigașul tăcut

Hipertensiunea arterială (hipertensiune arterială) este numită „ucigașul tăcut” din motive întemeiate. Adesea, nu are simptome, dar reprezintă un risc major de boli de inimă și accident vascular cerebral. Și aceste boli sunt printre principalele cauze de deces în Statele Unite.

Aproape jumătate dintre adulții din SUA au hipertensiune arterială.

Tensiunea arterială depinde de cât de mult sânge pompează inima și de cât de multă rezistență există la fluxul de sânge în arterele tale. Cu cât arterele sunt mai înguste, cu atât tensiunea arterială este mai mare.

Tensiunea arterială mai mică de 120/80 mm Hg este considerată normală. Tensiunea arterială care este de 130/80 mm Hg sau mai mare este considerată ridicată.

Iată câteva moduri eficiente de a scădea nivelul tensiunii arteriale.

Faceți mai mult exerciții

O meta-analiză a 65 de studii sugerează că exercițiile aerobe și de rezistență pot scădea semnificativ tensiunea arterială, în special la bărbați.

Mergeți 30 de minute zilnic

✓ O plimbare zilnică, va ajuta inima să oxigeneze celulele corpului si să pompeze sângele mai eficient. Cu cât mersul este mai alert, cu atat mai bine. Faceți o pauză de cateva minute în timpul plimbarii și respirați adânc. Respirațiile profunde reduc nivelul hormonilor de stres și vor scădea tensiunea arteriala.

Adaugati in dieta alimente care contin potasiu

✓ Persoanele cu hipertensiune ar trebui să consume mai multe alimente bogate in potasiu, deoarece potasiul este invers proportional cu nivelul tensiunii. Cu cat aportul de potasiu este mai mare, cu atat tensiunea va fi mai mica. Alimente recomandate: roșii, soia, prune uscate sau banane.

Eliminati sarea din dieta

✓ Persoanele cu hipertensiune ar trebui să consume sare cu moderatie. O persoană cu hipertensiune nu ar trebui să consume mai mult de jumătate de linguriță de sare pe zi.
De asemenea ar trebui să renunte la gustările nesănătoase cu un conținut ridicat de sare (biscuiți, chipsuri și arahide sărate) sau alimentele procesate (mezeluri si conserve) și

Consumati ciocolata neagră

✓ Ciocolata neagră conține flavonoide care împiedică vasele de sânge să se contracte și le face mai elastice. Cel mai bine este să consumați zilnic aproximativ 60 de grame de ciocolată neagră (cu minimum 70% cacao).

Renunțați la fumat

✓ Fumatul face ca inima să pompeze sângele mai rapid în mod inutil. Nicotina din tutun crește drastic tensiunea arterială.

Folositi ceaiuri pentru hipertensiune arterială

✓ Păducelul, teiul și sunătoarea teiul sunt eficiente în scăderea tensiunii arteriale. Ceaiurile obtinute din aceste plante reglează activitatea inimii si dilată vasele de sânge. Atentie!!! Sunătoarea interacționează cu unele medicamente pentru hipertensiune.

Mănâncați usturoi

✓ Consumat în mod regulat, usturoiul reduce riscul de infarct sau accident vascular cerebral si cel mai important, scade tensiunea arterială. Usturoiul nu permite formarea cheagurilor de sânge si împiedică colesterolul să rămână în pereții arterelor.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

7 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

7 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

8 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

8 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

9 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

9 ore ago

Citeste si: