Categories: Stil de viaţă

Nevoită să-și caute loc de muncă la 74 de ani ca să nu rămână pe drumuri

Carolyne Martin e nevoită  să-și caute de muncă la vârsta de 74 de ani ca să nu rămână pe drumuri. Pensia e prea mică să acopere cheltuielile zilnice și spune că are multe cunoștințe în aceeași situație. 

În căutarea job-ului care să o ajute să-și plătească facturile, bunica în vârstă de 74 de ani, a aplicat pentru trei posturi plătite cu jumătate de normă, dar și câteva locuri de muncă de weekend.
Așa a început să-și actualizeze CV-ul.

Carolyne, nu credea că va ajunge să facă așa ceva la vârsta ei. Doar că, după ce a rămas văduvă, acesta este singurul mod în care poate plăti facturile cu pensia de la stat în valoare de 211 de lire sterline pe săptămână.

Mulți pensionari sunt în aceeași situație în Marea Britanie

„Trebuie să mă întorc la muncă pentru a plăti facturile. Rămân cu aproape 300 de lire sterline în fiecare lună din pensie și nu am nicio opțiune. Ori muncesc, ori ajung să nu mai am un acoperiș deasupra capului”, a spus Carolyne, în vârstă de 74 de ani, pentru jurnaliștii de la The Sun.
„Nu sunt singura care nu-și permite să iasă la pensie. Mulți dintre prietenii mei sunt la fel. Sunt un ‘pensionar în căutarea unui loc de muncă’”, a mai povestit bunica.

Bunica a ajuns să-și caute loc de muncă din cauza inflației. Acum este nevoită să-și petreacă timpul căutând anunțuri de angajare, în loc să se bucure de bătrânețe.

„Nu mă plâng. Vin dintr-o generație de oameni care găsesc mereu soluții. Nu este ceea ce plănuisem, dar este ceea ce s-a întâmplat. M-am întors la muncă la șaptezeci de ani. Nu am casă. Trebuie să închiriez și fiecare bănuț contează acum. Sunt momente în care mă simt îngrozită. Uneori mă simt speriată. Nu-mi permit să fiu săracă sau măcar să mă gândesc la problemele de sănătate în vârstă. Trebuie să plătesc factura la gaz. Știu că nu sunt singură”, susține bunica.

Carolyne spune că ea și prietenii ei, care acum sunt forțați să se întoarcă la muncă, se simt mai săraci decât s-au simțit înainte.

„În fiecare lună mă uit la pensia mea și cumpăr mai puțin. Marea Britanie este o țară în care pensionarea celor cu venituri fixe este imposibilă. Dacă creșterile de prețuri vor continuă, va fi imposibil să încetezi vreodată să mai lucrezi”, spune femeia.

Costuri ridicate de trai

Carolyne este doar unul dintre cei aproape 900.000 de britanici în vârstă de peste 70 de ani care se întorc la muncă, potrivit unui raport al Grupului de sate de pensionare, sau care stau mai mult la muncă cu normă parțială sau cu normă întreagă de la pandemie și criza costului vieții.

Oficiul Național de Statistică din Mare Britanie dezvăluie că în prezent, există mai mulți oameni cu vârsta de 50 de ani, sau mai învârstă care lucrează sau își caută un loc de muncă. Comparația a fost făcută cu perioada dinaintea pandemiei.

Mai mult de jumătate din creșterea totală este în rândul bărbaților în vârstă de peste 65 de ani, ale căror niveluri de activitate economică au crescut cu 66.000, sau 8,5%, într-un an, cu 37.000, sau 6,8%, mai multe femei peste 65 de ani sau în căutarea unui loc de muncă.

Recent Posts

Suntem din ce în ce mai nefericiți la locul de muncă. Tot mai mulți români se plâng de epuizare și stres

Suntem nefericiţi și neîmpliniți la locul de muncă! Cel puţin aceasta este concluzia la care…

10 minute ago

Vestea așteptată de toți pensionarii. CNPP a stabilit modelul OFICIAL al deciziei de recalculare

Modelul deciziei de calcul a pensiilor emis de CNPP. Din septembrie 2024, pensiile stabilite pe…

40 de minute ago

Alertă ANM: România, lovită de un nou ciclon. Sfârșit de lună cu ploi zilnice. Când se încălzește vremea

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în următoarele 2-3 zile vom avea parte de vreme…

2 ore ago

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat, spun oamenii de știință

Dacă faci asta în timp ce conduci, s-ar putea să fii un psihopat. Noi cercetări…

2 ore ago

Apar semafoarele cu patru culori: roșu, galben, verde și alb. Care este explicația

Nu peste mult timp am putea avea semafoare cu patru culori: roșu, galben, verde și…

3 ore ago

Citeste si: