Categories: Ştiri sănătate

Noi acuzații aduse preotului Calistrat. Un călugăr a fost bătut cu brutalitate „Nu am știut de mine!”

Părintele Calistrat a fost acuzat acum ceva timp că ar fi lovit o femeie atât de puternic încât aceasta a căzut din picioare chiar în curteaa bisericii. Acum, șirul acuzațiilor continuă. De data aceasta,un călugăr din Iași acuză că a fost maltratat de preot, ba chiar bătut crunt. Mărturisirile sunt filmate, iar călugărul dă detalii teribile.

„Ce mi s-a întâmplat la Mănăstirea Vlădiceni nu mi s-a întâmplat nicăieri. Loviturile pe care le-am avut… zdrobitoare de la părintele Calistrat. Într-o zi, în 2018, vin în sfântul altar, la Paraclisul Sfântului Ilie în cadrul Mânăstirii Vlădiceni.

Intru în altar şi acolo era mâncare foarte multă şi le spun unora dintre vieţuitori, ieromonahilor Calistrat şi Haralambie, să ia mâncarea de acolo, că dacă o lasă mai mult de o oră, două, miroase totul a mâncare şi se vor strânge fel de fel acolo. Sfântul altar este un jertfelnic a lui Dumnezeu totuşi”, dezvăluie călugărul Gherasim pentru Ziarul de Iași.

După ce li s-a adresat celorlalţi doi, care nu erau în altar, pr. Gherasim susţine că pr. Calistrat l-a trimis pe pr. Haralambie în altar după el, unde a fost lovit în zona capului „cu o lovitură zdrobitoare”. De faţă, spune pr. Gherasim, a fost şi stareţul mănăstirii, pr. Arsenie Butnaru, care „nu a luat nicio atitudine să intre sau să facă ceva pentru mine, chiar dacă este duhovnicul meu pentru 25 de ani şi stareţ acolo”.

Al doilea incident reclamat a fost într-o zi de miercuri în acelaşi an, când responsabilitatea pr. Gherasim, după slujba de Sf. Maslu, era să strângă banii lăsaţi de credincioşi după slujbă. În drumul de la paraclis, s-a oprit să vorbească cu portarul de la intrarea în curtea mănăstirii, când o maşină în care era pr. Calistrat s-a apropiat de poartă, pentru a ieşi afară.

„Opreşte maşina cu pr. Calistrat, (acesta – n.red.) se dă jos din maşină, fuge prin faţa maşinii şi mă loveşte cu pumnul în cap, de am venit jos până cu capul de toneta care este a paznicului de la poarta mănăstirii Vlădiceni”, a mai povestit pr. Gherasim.

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

12 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

12 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

13 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

13 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

14 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

14 ore ago

Citeste si: