Categories: Ştiri sănătate

Noi reglementări: Vă puteți interna doar pe baza actualelor bilete de trimitere. Ce faceți dacă a fost eliberat înainte

Începând cu data de 1 iulie,  serviciile medicale paraclinice, servicii medicale clinice și cele de  internare sunt recomandate doar pe baza biletelor de trimitere în formatul aprobat prin Ordinele 457/843/2018 şi 456/842/2018, potrivit  CNAS.

Dacă trimiterea a fost  eliberată de medici până la data de 30 iunie 2018, în formatul aprobat anterior intrării în vigoare a acestor ordine,  acestea sunt recunoscute în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, arată sursa citată.

„Biletele de trimitere pentru investigaţii paraclinice, precum şi biletele de trimitere pentru servicii medicale clinice/ biletele de internare utilizate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate au fost modificate prin Ordinele ministrului sănătăţii şi ale preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 457/843/2018 şi 456/842/2018.

În conformitate cu aceste acte normative, până la data de 30 iunie 2018 s-au putut utiliza atât bilete de trimitere în formatul vechi, aprobat anterior intrării în vigoare a celor două ordine, cât şi formularele noi. De la data de 1 iulie se pot recomanda servicii medicale paraclinice, servicii medicale clinice/ internare doar pe baza biletelor de trimitere în formatul aprobat prin Ordinele nr. 457/843/2018 şi 456/842/2018”, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, într-un comunicat.

CNAS menţionează că biletele de trimitere în formatul aprobat anterior intrării în vigoare a acestor ordine, eliberate de medici până la data de 30 iunie 2018, sunt recunoscute în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi pot fi utilizate de asiguraţi şi după data de 1 iulie 2018, cu respectarea termenelor de valabilitate a acestora.

Recent Posts

Zodia care va avea o cumpănă până pe 17 Mai. Apare o situație bulversantă

Mihai Voropchievici susține că o zodie se va confrunta cu probleme, pe când alți nativi…

27 de minute ago

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

58 de minute ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

o oră ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

o oră ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

2 ore ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

2 ore ago

Citeste si: