Categories: Expertul zilei

Noi simptome ale coronaviruslui. Cum le recunoști?

Cercetătorii de la Universitatea Anglia Ruskin au descoperit noi simptome cu care se pot confrunta pacienții infectați de covid-19 de lungă durată: pierderea auzului și tinitus. Aceste simptome pot dura până la câteva luni.

Noi cercetări relevă faptul că tinitusul, o afecțiune comună care provoacă percepția zgomotului în ureche și cap, este exacerbată de COVID-19 – precum și măsurile care ne ajută să ne menținem în siguranță.

Studiul a 3.103 de persoane cu tinitus a fost condus de Universitatea Anglia Ruskin (ARU), cu sprijinul Asociației Britanice a Acufenei și Asociației Americane a Acufenei. Studiul a implicat participanți din 48 de țări, marea majoritate venind din Marea Britanie și SUA.

Publicat în revista Frontiers in Public Health, cercetarea a constatat că 40% dintre cei care prezintă simptome ale COVID-19 experimentează simultan o înrăutățire a tinitusului.

Deși studiul s-a concentrat asupra persoanelor cu tinitus preexistent, un număr mic de participanți au raportat, de asemenea, că starea lor a fost inițial declanșată de dezvoltarea simptomelor COVID-19, sugerând că tinitusul ar putea fi un simptom „COVID lung” în unele cazuri.

Tinitus afectează aproximativ un adult din opt din Marea Britanie și este asociată cu o bunăstare emoțională redusă, depresie și anxietate.

Noul studiu a constatat, de asemenea, că o mare parte din oameni cred că tinitusul lor este înrăutățit de măsurile de distanțare socială introduse pentru a ajuta la controlul răspândirii virusului. Aceste măsuri au condus la schimbări semnificative la rutina de lucru și a stilului de viață.

Îngrijorările interne, cum ar fi frica de a se infecta cu COVID-19, îngrijorările financiare, singurătatea și problemele de somn au contribuit la transformarea tinitusului mai deranjant pentru 32% din totalul oamenilor. Aceste efecte s-au observat printr-o serie de factori extreni precum: creșterea numărului de apeluri video, medii mai zgomotoase, școlarizare la domiciliu și creșterea consumului de cafea și de alcool.

Studiul a remarcat faptul că, pe lângă creșterea severității simptomelor tinitusului, pandemia COVID-19 a făcut, de asemenea, mai dificilă accesarea asistenței medicale pentru afecțiune. Acest lucru ar putea crește în continuare stresul emoțional și ar putea agrava simptomele tinitusului, creând un ciclu vicios.

Autorul principal, Dr. Eldre Beukes, cercetător la Universitatea Anglia Ruskin (ARU) și Universitatea Lamar din Texas, a declarat:

„Constatările acestui studiu evidențiază complexitățile asociate cu experimentarea tinitusului și modul în care atât factorii interni, cum ar fi anxietatea crescută și sentimentele de singurătate, cât și factorii externi, cum ar fi modificările rutinelor zilnice, pot avea un efect semnificativ asupra stării noastre.”

„Unele dintre modificările provocate de COVID-19 par să fi avut un impact negativ asupra vieții persoanelor cu tinitus, iar participanții la acest studiu au raportat că simptomele COVID-19 se înrăutățesc sau, în unele cazuri, chiar inițiază tinitus și pierderea auzului. Acesta este ceva care trebuie examinat îndeaproape atât de serviciile clinice, cât și de cele de asistență. ”

David Stockdale, director executiv al Asociației Britanice Tinnitus și coautor al studiului, a declarat:

„Odată cu al doilea val de COVID-19 și blocarea națională care rezultă, probabil să crească sentimentele de stres și izolare, este vital să nu vedem aceleași greșeli ca înainte când vine vorba de asigurarea sănătății comunitare pentru persoanele cu tinitus.

Tratamentul slab al tinitusului în stadiile incipiente duce adesea la cazuri mult mai grave, iar tinitusul sever poate avea un impact imens asupra sănătății mintale. Având în vedere acest lucru, pe măsură ce cel de-al doilea val COVID-19 are loc, sistemul de sănătate trebuie să se asigure că oricine dezvoltă tinitus sau are o agravare a stării sale poate accesa asistența medicală profesională de care are nevoie cât mai repede posibil. „

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

12 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

12 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

13 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

13 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

14 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

14 ore ago

Citeste si: