Categories: Ştiri sănătate

Noua etapă de relaxare a restricțiilor anti-COVID. Ce măsuri de relaxare se aplică de astăzi, 1 iunie?

Din cuprinsul articolului

De astăzi, 1 iunie, se aplică un nou set de măsuri de relaxare. Întrucât situația epidemiologică a României este tot mai favorabilă, autoritățile au inițiat o nouă etapă de relaxare a restricțiilor anti-COVID impuse de pandemie. Campania de vaccinare este un adevărat succes, la nivel național, iar în următoarea perioadă restricțiile adoptate în timpul pandemiei se vor diminua, treptat.

România intră de astăzi într-o nouă etapă de relaxarea restricțiilor impuse de pandemie. Masca de protecție nu mai este obligatorie în birouri în anumite condiții, iar la evenimentele publice și private numărul participanților va putea fi nelimitat dacă sunt cu toții vaccinați anti-COVID, anunță Rador.

Noile măsuri de relaxare adoptate

De astăzi, activitățile culturale, artistice și de divertisment pot fi organizate în aer liber cu până la 1.000 de participanți în funcție de incidența infectărilor din fiecare localitate.

Este nevoie însă ca cei prezenți să fi încheiat schema de vaccinare cu cel puțin 10 zile în urmă sau să prezinte un rezultat negativ la un test de depistare a infecției cu coronavirus, fie el rapid sau PCR ori să dețină un document care arată că au trecut prin boală.

La evenimentele private, nunți, botezuri sau mese festive organizate în spații deschise vor putea lua parte cel mult 70 de persoane, iar la cele din spații închise 50; se relaxează și măsurile impuse pentru competițiile sportive.

Este permisă participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului, fie el închis sau deschis, iar sălile de sport de fitness și piscinele își reiau activitatea la o capacitate maximă de 70%. În toate aceste cazuri numărul participanților nu mai este limitat dacă toți cei prezenți sunt vaccinați.

Tot de astăzi crește la 85% gradul de ocupare a spațiilor de cazare din stațiunile de pe litoral, iar activitatea în baruri, cluburi sau discoteci va fi permisă și peste noapte pentru persoanele vaccinate la o capacitate de 50%.

Administrarea unui ser anti-COVID în schemă completă permite și renunțarea la masca de protecție în birourile sau spațiile în care lucrează cel mult 5 persoane.

 

Recent Posts

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

14 minute ago

De ce se umflă picioarele și gleznele. Alimentele care cauzează retenție de apă

Alimente și băuturi de la care ți se umflă picioarele. Umflarea picioarelor și a gleznelor,…

43 de minute ago

Ce este pensia socială și de la ce vârstă poți beneficia de acest ajutor

Pensia socială. Știai că poți beneficia de o pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient?…

o oră ago

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric și combate guta

Băutura care dizolvă cristalele de acid uric. Acidul uric este rezultatul descompunerii purinelor în organism.…

2 ore ago

Se dau 15.000 de lei de la stat pentru aceste categorii de români. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat. Statul oferă ajutoare financiare pentru cuplurile care doresc să…

2 ore ago

Alimentul care protejează neuronii și ajută în prevenția bolii Alzheimer

Alimentul care poate preveni boala Alzheimer. Creierul nostru este un organ complex și vital care…

3 ore ago

Citeste si: