Categories: Stil de viaţă

Noua perlă a României în turismul balnear. Stațiunea preferată a lui Ceaușescu renaște

Din cuprinsul articolului

Stațiunea preferată a lui Ceaușescu renaște. A fost neglijată timp de mulți ani, deși odinioară a strălucit ca o bijuterie iubită de cei mai exigenți români, o stațiune promite acum să renască ca noua perla a turismului românesc. În prezent, weekend-urile sunt din ce în ce mai aglomerate, iar aleile acestei frumoase stațiuni s-au umplut din nou de viață, asemenea vremurilor apuse.

Amplasată în inima județului Vâlcea, această destinație se numără printre primele 16 stațiuni balneare din Europa.

Localizată în partea de nord-est a Olteniei, în județul Vâlcea, stațiunea se înalță la o altitudine de 380 de metri deasupra nivelului mării, iar călătoria către ea este o adevărată plăcere pentru simțuri. Traseul străbate dealuri și coline, iar peisajul este presărat cu păduri de stejar, brad și molid. Este o panoramă fermecătoare, care atrage ca un magnet turiștii dornici să-și petreacă vacanța în această pitorească regiune a țării.

Băile Govora se remarcă astăzi ca una dintre cele mai prestigioase 16 stațiuni balneare din Europa. Este o destinație care respectă cu strictețe toate cerințele impuse de Federația Internațională de Termalism și Climatologie.

Stațiunea preferată a lui Ceaușescu

În timp ce te plimbi prin stațiune, e greu să nu te lași fermecat de peisajul idilic care te însoțește la fiecare pas. Dar farmecul locului nu se rezumă doar la priveliștea încântătoare. Cei ce aleg să viziteze această stațiune beneficiază de tratamente eficiente pentru afecțiuni respiratorii, precum bronșita cronică, traheobronșite sau chiar astmul bronșic infecțios. De asemenea, tratamentele pentru problemele sistemului osos și articular atrag mulți români și turiști străini.

Pe lângă facilitățile balneare, Băile Govora au și o istorie fascinantă. Fostul dictator Nicolae Ceaușescu era atras de frumusețea acestui loc și își petrecea adesea vacanțele aici. Ba mai mult, el deținea o casă de protocol în această stațiune. În prezent, acea unitate de cazare poate fi închiriată la prețuri accesibile.

Cei curioși pot explora împrejurimile stațiunii și pot descoperi peste 300 de monumente istorice și de artă. De la tezaure neolitice și vestigii dacice și romane, până la necropole paleocreștine, zona oferă o adevărată incursiune în istoria și cultura acestei regiuni.

Stațiunea balneară a fost oficial inaugurată la 1 iulie 1889, marcând introducerea iluminatului public (cu petrol) și a sistemului de apă potabilă.

Odată cu descoperirea apelor minerale, Govora a devenit rapid o destinație balneară de prestigiu la nivel european.

Recent Posts

Cine va primi o pensie mai mare cu sume cuprinse între 600 și 1600 lei din septembrie

Pensionarii cu mulți ani de muncă vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, între 600…

5 minute ago

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

34 de minute ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

o oră ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

13 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

14 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

14 ore ago

Citeste si: