Categories: Ştiri sănătate

Noua Zeelandă aprobă concediul plătit după un avort spontan. „Să sperăm că și alte state vor recunoaște durerea și doliul”

Noua Zeelandă aprobă concediul plătit după un avort spontan. „Să sperăm că și alte state vor recunooaște durerea și doliul”.

Noua Zeelandă va deveni una dintre puținele țări din lume care oferă concediu de plată plătit angajatelor care suferă un avort spontan, după ce parlamentarii au aprobat în unanimitate moțiunea miercuri.

Deputat Noua Zeelandă: „Să sperăm că și alte state vor recunooaște durerea și doliul care provin dintr-un avort spontan sau nașterea unui copil mort

Angajatele vor avea dreptul la trei zile de concediu după un avort spontan. Ginny Andersen, deputatul laburist care a introdus proiectul de lege, a declarat că va face din Noua Zeelandă doar a doua țară care va oferi un astfel de beneficiu cunoștințelor sale. India le permite femeilor șase săptămâni de concediu după un avort spontan.

„Nu pot decât să sper că, deși am putea fi una dintre primele, nu vom fi una dintre ultimele țări. Să sperăm că și alte state, de asemenea, urmează să legisleze pentru un sistem de concediu echilibrat și echitabil, care să recunoască durerea și doliul care provin dintr-un avort spontan sau nașterea unui copil mort”, a spus ea în Parlament, în timpul lecturii finale a proiectului de lege.

Noua Zeelandă este prima țară autonomă care a permis femeilor să voteze, în 1893. De asemenea, a adoptat o serie de legi în ultimii ani, care au fost salutate de grupurile pentru drepturile femeilor, inclusiv măsuri de reducere a impactului sărăciei de perioadă.

Avortul spontan este o „imensă pierdere fizică și emoțională”

Cea mai recentă mișcare vine la mai mult de un an după ce țara a dezincriminat avortul. Inversând astfel o atitudine care l-a transformat într-o valoare anormală în majoritatea țărilor dezvoltate. În timpul lecturii proiectului de lege, miercuri seară, Andersen a recunoscut că mulți angajatori oferă deja concediu pentru angajații care au suferit un avort spontan.

Potrivit CNN,  Giny Andersen a spus însă că „există unii care îi determină pe angajați să-și consume concediul medical, într-un moment în care se confruntă cu pierderi extreme, iar acest lucru este insensibil și este greșit”. Și ea a sugerat că noua lege ar contribui la eliminarea stigmatului care înconjoară avortul spontan.

„Sper că acest proiect de lege le va permite femeilor să se simtă mai confortabil în ceea ce privește comunicarea despre avortul spontan. Și să se simtă în siguranță căutând sprijin și ajutor în ceea ce reprezintă o imensă pierdere fizică și emoțională”, a spus Andersen parlamentarilor.

Proiectul de lege a fost adoptat în unanimitate, iar parlamentarii care au vorbit în dezbaterea sa finală au lăudat în unanimitate conținutul legislației.

 

Recent Posts

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani în luna iunie. Vin câștiguri din toate părțile și au noroc pe toate planurile

Patru zodii vor câștiga MULȚI bani. Începând cu luna iunie, nativii din Berbec, Scorpion, Capricorn…

10 minute ago

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

10 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

10 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

11 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

11 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

12 ore ago

Citeste si: