Categories: Stil de viaţă

Nu se consumă crude. Cum se prepară corect ouăle de prepeliță ca să aducă doar beneficii întregului organism

Ouale de prepelita contin numeroase vitamine, saruri minerale, fiind recomandate alergicilor. Nivelul colesterolului se echilibreaza prin consumul oualor de prepelita, care ajuta si la dezvoltarea echilibrata a organismului, afirma nutritionistii.

In plus, aceste produse ar putea fi o varianta nutritiva buna pentru persoanele alergice la ouale de gaina.

Desi exista si voci care sustin ca aceste ouă pot fi benefice in tratamentul diferitor boli, sunt specialisti in nutritie care neaga aceste afirmatii, in lipsa unor studii relevante.

Posibile efecte antialergice

Ouale de prepelita contin vitamine, saruri minerale, proteine de origine animala si echilibreaza nivelul colesterolului. Pentru ca sunt foarte nutritive, ouale de prepelita sustin procesul de crestere a organismului. In plus fata de ouale de gaina, cele de prepelita ar putea avea efecte antialergice. „Exista numeroase persoane alergice la ouale de gaina.

S-ar parea ca acestea ar fi bune in tratamentul unor alergii, dar studiile nu au aprofundat inca acest aspect”, afirma profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Beneficiile oualor de prepelita nu se opresc aici.

Ouale de prepeliță fierte, mai hranitoare

„Oul de prepelita este foarte bogat in acizi grasi Omega 3 si Omega 6, care se gasesc si in uleiul de peste si in cel de floarea-soarelui”, completeaza Andreea Tocan, medic rezident, cu specialitatea diabet, nutritie si boli metabolice la Centrul de Diabet din Cluj. Acizii grasi amintiti permit dezvoltarea echilibrata a organismului.

Cel mai bine este sa consumati ouale fierte, cu galbenus moale, deoarece valoarea nutritiva este mai mare. Daca galbenusul este tare, oul devine indigest si nu se mai asimileaza bine.

Evitati sa consumati ouale crude. „Oul crud contine avidina, o substanta care impiedica absorbtia vitaminelor. In plus, unele persoane sunt alergice la ouale crude”, mai spune Mencinicopschi.

Persoanele sanatoase pot consuma pana la sase-sapte oua pe saptamana, iar cele care sufera de diverse afectiuni trebuie sa urmeze indicatiile medicului. Acest tip de oua se gaseste in special in supermarketuri, pretul fiind in jur de 20 de bani bucata.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

7 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

8 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

9 ore ago

Citeste si: