Din cuprinsul articolului
Salata boeuf e un preparat dietetic. Nutriţionistul Mihaela Bilic a explicat, pe pagina sa de Facebook, cât de bună pentru dietă poate fi tradiţionala salata boeuf, cu o singură condiţie, însă.
„Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug. Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine.
Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide. Singură menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneză, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare” a scris Mihaela Bilic pe Facebook.
Iată o rețetă tradițională pentru salata boeuf:
Ingrediente:
Instrucțiuni:
Fierbe carnea în apă cu sare, până când devine fragedă. Lasă-o să se răcească, apoi taie-o cubulețe mici.
Fierbe cartofii în coajă și morcovii în apă cu sare, până când sunt moi, dar nu sfărâmicioși. Lasă-i să se răcească și apoi curăță-i de coajă și taie-i cubulețe mici.
Taie ouăle fierte și castraveții murați cubulețe.
Dacă folosești mazărea proaspătă, fierbe-o în apă cu puțină sare până când este gata. Dacă folosești mazărea din conservă, scurge-o bine.
Într-un castron mare, amestecă carnea, cartofii, morcovii, mazărea, ouăle și castraveții murați. Adaugă sare și piper după gust.
Adaugă maioneza și amestecă ușor, astfel încât toate ingredientele să fie acoperite uniform cu maioneză.
Poți adăuga, opțional, muștar sau hrean pentru a intensifica gustul.
Lasă salata să se odihnească la frigider timp de cel puțin o oră înainte de servire, astfel încât aromele să se combine.
Înainte de a fi servită, decorează salata cu felii de ou și câteva frunze de pătrunjel sau verdețuri proaspete pentru un aspect plăcut.
Această rețetă de salată boeuf tradițională poate fi adaptată în funcție de preferințele tale, iar variantele sale sunt nelimitate, permițându-ți să adaugi sau să elimini anumite ingrediente în funcție de gusturile și nevoile tale.
Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…
Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…
Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…
Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…
Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…
După o noapte de amor ca în filme, un bărbat din Botoșani a ajuns la…